Ankara Kuşu Oktay Yaşar tahliye edildi

Ankara Kuşu Oktay Yaşar tahliye edildi

Hakkında FETÖ iddiaların ortaya atılan, hedef gösterilen ve 5 aydır tutuklu bulunan Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar'ın tahliyesine karar verildi. Yaşar, yolsuzlukları ifşa etmesiyle biliniyordu.

Twitter'ın fenomen hesapları arasında gösterilen ve 500 binden fazla takipçisi olan Ankara Kuşu hesabına geçtiğimizde aylarda operasyon yapılmıştı. Hesabı kullandığı belirlenen gazeteci Oktay Yaşar hakkında iddianame düzenlenmiş ve Yaşar'ın tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Yaklaşık 5 aydır cezaevinde tutulan Oktay Yaşar, ilk mahkeme sonucunda tahliyesine karar verildi. Ankara Kuşu hesabı, tutuklama olayından sonra devre dışı kalmış ve bugüne kadar herhangi bir tweet atılmamıştı.

Savcılık tarafından tahliyesi istenen Oktay Yaşar hakkında karar verildi. Mahkeme tarafından serbest bırakılmasına karar verilen Yaşar, bugün cezaevinden tahliye olacak.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Ankara Kuşu hesabı, uzunca bir süredir hedefteydi. Hesabın yöneticilerinin çok kişi olduğu ve talimatla iş yapıldığı ileri sürülmüştü. Ancak Yaşar cezaevine girdikten sonra hiç tweet atılmamış olması bu iddaları sonuçsuz bıraktı.

Cezaevine girmeden önce etkin bir sosyal medya kullanımı gerçekleştiren Ankara Kuşu hesabı, yolsuzluk iddiaları ve siyasi kulisler noktasında önemli paylaşımlar gerçekleştiriyordu.

AVUKATI HASAN SEYMEN DUYURDU

Tahliye haberini Oktay Yaşar'ın Avukatı Hasan Seymen sosyal medyada çektiği video ile duyurdu. Seymen, Ankara Kuşu'nun tahliyesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Evet sevgili dostlar size güzel bir haberimiz var. Ankara Kuşu olarak bilinen Oktay Yaşar'ın duruşması sonuçlandı. Baştan beri ifade ettiğimiz gibi kendsinin hiçbir suçu yoktu. Kendisi 5 aydır boşuna tutuklu bulunuyordu. Mahkeme bunu takdir etti ve tahliyesine karar verdi. Yani kuş yeniden uçmaya başladı. Yolsuzluk yapanlar, devleti dolandıranlar kendinize dikkat edin."

KARAR, 12 KASIM'DA VERİLECEK

Oktay Yaşar'ın bir sonraki duruşması ise 12 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Duruşmada Yaşar hakkında kesin kararın verilmesi bekleniyor. 

(aykırı)