Bahçeli: Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmeli

Bahçeli: Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmeli

“Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nın açılışına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi.

 Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı. Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Yassıada, darbenin 60'ıncı yıl dönümünde, 5 yıllık çalışmaların sonunda “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli de açılışa katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'ye, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanvekili Celal Adan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi. Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Yassıada hukuk kisvesiyle vurulan paslı zincirlerinin kisvesidir. Bu sarih ve sarsıcı gerçek hepimizin hafıza kayıtlarına işlendi. Yassıada’da hukuka deli gömleği giydirildi, adaletin fişi çekildi. Sadece 1950-60 dönemi yargılanmadı ve aziz milletimizin tercihleri sorguya çekildi. Yassıada’nın isminin değiştirilmesi maksadıyla 2013 yılında önemli adım atıldı. Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismi Yassıada’ya verildi. 60’ıncı yıl döneminde geçmişin kötü anıları berhava edilecektir. Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir.”

“Arkası önü planlanıp, projelendirilen demokrasi ve kanun dışı müdahaleler ülkemizin on yıllarını çalmıştır. Bizim kamplaşmaya değil sükunete ihtiyacımız vardır. Sosyal barışa, siyasal uzlaşmaya değerli katkılar yapacağını düşündüğüm bugünkü açılışa davetinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.”

“Demokrasi pek çok tanımının yanında tahammül ve sabır sistemidir. Milletin verdiği yetkiyi alacak yine milletin kendisidir. Sandıktan çıkan sonuç zorla, baskıyla tahrip ve tasfiye edilirse acıklı olaylar yaygınlaşacaktır.”  

“Türkiye’yi dar ölçekli kaymak tabaka değil de milletin öz ve öz evlatları yönettikçe çıkar ve güç merkezlere rahatsız olmuşlardır. Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır.”

“Darbeci emeller on yıllar boyunca demokrasiyi kötürüm bıraktı. Yassıada’yı kuranlar demokrasiyi sanık sandalyesine oturtmuştur. Siyasi ve toplumsal hayatımıza düğüm attı. Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir.”

“Darbe yanlış bir karardır ve zulümdür. Çizeceği bir yol haritası olamayacaktır. Acı tecrübelerle bu durum teyit edildi. Yassıada yıllarca hukuk cinayetleri unvanıyla anıldı. Demokrasi defalarca uçurumdan dönmüştür, aslında uçurumdan dönen Türkiye’dir. Darbecilerin ezemeyecekleri milletimizin bileği değil soylu yüreğidir. Hiçbir demokrasi düşmanı 15 Temmuz’da olduğu gibi belini doğrultamayacaktır. Demokrasi milliyetçiliğin ikiz kardeşidir.”

“Demokrasi fantezi değil fazilettir. Biz aklın üstüne, altına yanına yöresine değil. Türk aklı ile bakarız.  Şartlara ve olaylara körü körüne boyun eğmeyen Cumhur İttifakı ile bu şartlara ulaşılacaktır.”