Bakan Nebati'den Kemal Kılıçdaroğlu'na KKM yanıtı! Peş peşe paylaşımlar yaptı

Bakan Nebati'den Kemal Kılıçdaroğlu'na KKM yanıtı! Peş peşe paylaşımlar yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili söylemlerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kur korumalı mevduat sistemini “Ülke ekonomisine yerleştirilmiş atom bombası” diye niteleyerek, “Bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok” demişti.

CHP liderine yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi:

"KKM FİNANSAL İSTİKRARI TEMİN İÇİN DEVREYE ALINDI"

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) finansal istikrarı temin etmek ve makroekonomik dengeleri sağlamlaştırmak amacıyla devreye aldığımız uygulamalardan biridir."

"DÖVİZ TALEBİ SINIRLANDIRILMIŞTIR"

"Bu uygulamayla temel hedefimiz olan finansal istikrar sağlanmış; vatandaşlarımızın tasarruflarını milli para birimimiz olan TL cinsi hesaplarda tutmaları özendirilerek döviz talebi sınırlandırılmıştır."

"GETİRİ ELDE ETMELERİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Uygulama ile tasarruflarını döviz yerine TL cinsi hesaplarda değerlendirmeyi tercih eden vatandaşlarımızın döviz kuru değişimlerinden etkilenmemesi sağlanmaktadır. Dolayısıyla, mevduat sahiplerinin hem TL faizinden hem de döviz kurundaki artıştan aynı anda getiri elde etmeleri söz konusu değildir."
 
"EN FAZLA YILLIK YÜZDE 17 GETİRİ ELDE EDİLMEKTEDİR"

"Vade sonunda kurdaki artış TL faizini aşarsa yalnızca kurdaki artış kadar; aksi durumda ise en fazla yıllık yüzde 17 getiri elde edilmektedir. KKM uygulamasından yararlanan vatandaşlarımızın toplam mevduat büyüklüğü bankacılık sistemindeki toplam TL mevduatların yaklaşık üçte birine, toplam vadeli mevduat hesaplarının ise yarısına yakınına ulaşmıştır."

"HER VATANDAŞIMIZ FAYDALANABİLMEKTEDİR"

“Bir avuç insanın bundan faydalandığı” iddiasının aksine uygulamaya vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği açıktır. KKM uygulaması için asgari mevduat tutarı bulunmamakta, isteyen her vatandaşımız bu üründen faydalanabilmektedir."

"FİNANSAL İSTİKRAR"

"Finansal istikrarın sağlanması amacıyla devreye alınan KKM Uygulaması jeopolitik gelişmeler ve arz güvenliğine ilişkin yaşanan tüm sorunlara rağmen finansal istikrarın tesis edilmesinde etkin rol oynamıştır."

"ÇARPITMA"

"KKM uygulamasının finansal istikrar ve makroekonomik göstergeler üzerindeki olumlu etkilerini yok sayarak gerçeği çarpıtmaya çalışmak kesinlikle milletimizin ortak menfaatlerini gözeten bir yaklaşım değildir."

"SPEKÜLATİF AÇIKLAMALAR"

"Ana muhalefet partisi genel başkanının yıkıcı muhalefet uğruna devlette devamlılık esastır yaklaşımına ters, finansal istikrarı ve finansal güveni zedeleyici türden spekülatif açıklamaları her bakımdan vatanseverlikten uzaktır. Böylesi ciddiyetsiz ve spekülatif açıklamaları milletimizin takdirlerine bırakıyorum."