Bu e-postalara tıklayıp tongaya düşmeyin! Çat diye dolandırılırsınız

Bu e-postalara tıklayıp tongaya düşmeyin! Çat diye dolandırılırsınız

E-postanıza gelen mailler çoğu zaman masum olmayabilir. O yüzden tıkladığınız içeriklere çok dikkat etmelisiniz.

Günümüzde evde, iş yerinde, eğitim sahalarında e-postalar önemli bir yere sahip. İş takibi, ders takibi veya sevdiklerinizle iletişim kurmanın bir yolu olan e-maillere gelen e-postalar çoğu zaman zararlı olabilir. O yüzden mailin kimden geldiğine ve içeriğine çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

profesyonel-e-posta-1024x1024.jpg

NETFLIX ADINI KULLANARAK DOLANDIRIYORLAR

Son zamanlarda dolandırıcıların yöntemleri bir hayli gelişti. Şimdilerde de Netflix adını kullanarak dolandırıcılık yapılmaya başlandı.

İnternet üzerinde gerçekten de Netflix'in göndermiş gibi görünen sahte e-postalar ve mesajlar, kullanıcıların dikkatini çekiyor ve tuzağa düşmelerini kolaylaştırıyor. 9to5Mac'in bildirdiğine göre, bu tür dolandırıcılıkların sayısı maalesef artmaya devam ediyor.

epostanesilalinir02.jpg

Netflix gibi popüler bir film, dizi ve belgesel izleme platformu, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. Özellikle rakiplerinden biri olan Disney Plus gibi platformlar, Netflix'in sunduğu kaliteli içeriklerle yarışamıyor.

phishing-e-posta-nedir.jpg

SAHTE NETFLIX E-POSTALARINI TIKLARSANIZ YANDINIZ

Sahte Netflix e-postaları, kullanıcılara "Değerli müşterimiz, Netflix hesabınızın süresi doldu!" gibi bir bilgilendirme mesajı ile geliyor.

E-postanın devamında ise, "Sadakat programımızın bir parçası olarak şimdi 90 gün boyunca ücretsiz olarak uzatabilirsiniz" gibi bir teklif bulunuyor. Bu mesajın altında ise "Ücretsiz uzat" butonu yer alıyor.

e-posta-nedir-nasil-yonetilir-1.jpg

DİKKATLİ OLUN VE MAİLİ GÖNDEREN İLE İÇERİĞE ÖZEN GÖSTERİN

Ancak, bu butona tıklayanlar maalesef tüm kişisel verilerini dolandırıcılara kaptırabiliyorlar. Özellikle kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesi, kullanıcıların maddi olarak büyük zararlara uğramasına neden olabiliyor.

Netflix, genel olarak kredi kartı numaraları, banka hesap detayları ve hatta kendi şifrelerini hiçbir zaman e-posta veya mesaj yoluyla istemediğini ve istemeyeceğini belirtiyor. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında ise kullanıcılar, söz konusu e-postaların ekran görüntülerini [email protected] adresine iletmeleri konusunda uyardı.