Bursa'da işten çıkarılan işçiler eylem yaptılar!

Bursa'da işten çıkarılan işçiler eylem yaptılar!

Sarıgözoğlu fabrikasında işten çıkarılan işçiler eyleme başladılar.Sarıgözoğlu patronu, Aksaray, Manisa ve Bursa'daki fabrikalarında sendikalaşan işçileri ücretsiz izne çıkarıp işten çıkardı.

Bursa'daki fabrikada çalışan işçiler, fabrika önünde eyleme başladılar.

Otomotiv yan sanayi alanında üretim yapan Sarıgözoğlu fabrikalarının patronu, Aksaray, Manisa ve Bursa'da sendikalaşan işçileri ücretsiz izne çıkarıp işten çıkardı.

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (NOSAB) fabrikada çalışan işçiler, ücretsiz izne çıkarılan ve işten atılan arkadaşların tekrar iş başı yapması ve patronun sendikayı tanıması talebiyle fabrika önünde eylem yaptılar.

"Türk Metal Sendikası olarak Sarıgözoğlu’nun Aksaray, Manisa ve Bursa’daki fabrikalarında örgütlenmeye başladık" diyen Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, "Fabrika yönetimi bu örgütlenmeye işten çıkarmalar ile karşılık verdi. Manisa’da 19 arkadaşımız ücretsiz iznine çıkarıldı. Bursa’da 2, Aksaray'da 11 arkadaşımız ise işten çıkarıldı”dedi.

Fabrika yönetiminin e-devlet üzerinden sendika üyeliklerini kontrol ederek üye işçileri istifaya zorladığını, baskıyı artırdığını söyleyen Erdem, "Fabrika şu an devleti de kandırıyor. İşçileri ücretsiz izne çıkarırken bir taraftan da İŞKUR üzerinden işçi alımı yapıyor dedi. Yönetim, 16 saat mesaiye zorlayarak, işçi alımları yaparak sendikal haklarımızı elimizden almaya çalışıyor. Fabrika yönetimi baskıları sonlandırana, arkadaşlarımızı işe geri alana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dediler.