Cemaatlerin sosyal konut projesine neden karşı çıktıkları belli oldu! Fatih Altaylı açıkladı

Cemaatlerin sosyal konut projesine neden karşı çıktıkları belli oldu! Fatih Altaylı açıkladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Caiz değil" diyen İsmailağa olmak üzere birçok cemaatin sosyal konut projesine karşı çıktığını belirtti. Altaylı bunun sebebini de açıkladı.

 İsmailağa Cemaati Fıkıh Kurulu üyesi Hüsamettin Vanlıoğlu'nun iktidar partisi tarafından 'yüzyılın projesi' adıyla anılan projeyle ilgili 'caiz değildir' sözlerinin ardından Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bir yazı geldi. 

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugün 'TOKİ projesinin sebebi reddiyesi  ' başlığıyla yayımlanan yazısında Vanlıoğlu'nun sözlerini yorumladı.

"Sadece İsmailağa değil, başka cemaatlerin de bu projeye karşı çıktıklarını duyuyoruz. 'Caiz' bulmuyorlar. 'Almayın' diyorlar. Peki projeyi açıklayan iktidar bu 'Reddiyeyi' hak ediyor mu! Sonuna kadar ediyor" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

'BUNA MÜSTAHAK OLURSUNUZ'

"Her işe cemaatleri, tarikatları sokarsanız onlar da sizin işinize böyle çomak sokarlar. Siz de buna müstahak olursunuz. Peki sizce bunu niye yapıyorlar! Ben söyleyeyim. Pek çok cemaat ya da tarikatın 'ev pazarlayan' sistemleri var.

O evim, bu evim. Enflasyon ve maliyet artışları nedeniyle zaten zor dönemler geçiren ve pek çoğu batan bu sistemler, millet TOKİ projesine gerçekten itibar ederse ayakta kalamazlar. Hep birlikte batarlar.

Bu yüzden de cemaatler bu projeye elbette karşı çıkacaktır. Kim bilir belki de ilk kez ve farklı amaçla da olsa hayırlı bir iş yapmış olacaklardır. Ama bizdeki cemaatlerde din ve devlet işleri ayrılmasa da din ve cüzdan işleri ayrıdır. (...)"