CHP'li Özgür Özel, Erdoğan'ı bombaladı: "Sen kimsin hadsiz!"

CHP'li Özgür Özel, Erdoğan'ı bombaladı: "Sen kimsin hadsiz!"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik kullandığı dile sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün TRT’de “altılı masa” için söylediği "Masadakilerin işi gücü yalan dolan, fitne, bölücülük. Ortak noktaları siyasetçilik oynamaktan zevk almaları, terör örgütünün savunucuları olmaları" sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP'li Özel şöyle dedi:

"HADSİZLİĞİ AYNEN İADE EDİYORUZ"

"Bu ifadeyi, yani genel geçer ifadeler lafı yuvarlamalar falan; hep alışığız da… Ne demek? ‘Hepsi terör örgütlerini savunuyor’. Ne münasebet, ne akla, hangi cüretle? Sen kimsin, CHP’ye, bu ülkenin kurucu partisine, milli mücadelenin partisine ‘terör örgütünü savunuyor’ dersin? Hadsiz! Böyle bir hadsizlik olamaz, böyle bir hadsizliği iade ederiz. Sen kim oluyorsun da CHP’ye ‘birilerinin elverişli kuklası’ diyebilirsin. Böyle bir hadsizliği aynen iade ediyoruz."

"ŞUURUNU KAYBETTİĞİNİ GÖSTEREN BİR DURUM"

"Oturduğu makamın ağırlığını, ettiği yeminin son kelimelerinin ne manaya geldiğini anlamayan, kaybetmeye alışmadığı için, hep kazanmakla övündüğü için kibri dağları aşmış birinin; yerel seçimlerde bozulan asabının, bugün vücudunun kimyasını bozduğunu, şuurunu kaybettiğini gösteren bir durumdur bu. Kabul edilebilecek bir şey değildir. Şuurlu bir devlet adamının şuurlu bir siyasinin söyleyeceği sözler değildir. Aynen iade ederiz."

"SİZ NASIL TERÖR DESTEKÇİSİ DERSİNİZ?"

"Ayrıca umudunu Millet İttifakı ve altılı masadaki siyasi partilerin herhangi birisine veya hepsine bağlamış vatandaşlarımıza alenen hakarettir. Bu insanların destekledikleri partilere siz nasıl ‘terör destekçisi’ dersiniz? ‘Yüzde 55, 60’a varanına siz nasıl ‘kuklalara oy veriyorsunuz’ dersiniz? Bu doğrudan millete hakarettir. Cumhurbaşkanı'nın cumhura hakaret ettiği ilk örnektir. Bu topraklar bundan önce böyle cumhurbaşkanı böyle kirli bir dil görmedi. Böyle bir hakaret dili görmedi. Bunu reddediyoruz. Milletimize şikayet ediyoruz. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın ar sahibi seçmenlerine şikayet ediyoruz. Olacak iş mi? Bu sözler söylenir mi?"