
CHP'li Özgür Özel'den Erdoğan'a Hitler benzetmesi: "İşareti Mısır'dan, sloganı Almanya'dan Hitler'den"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler'in sloganlarına benzer sloganlar kullandığına dikkat çekti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meydanı'nda yapılacak olan “Milletin Sesi Mitingi” öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, yurttaşları mitinge davet etti.
CHP'li Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"MİLLET İTTİFAKI, İKTİDARI DEVRALMAK İÇİN GÜN SAYMAKTADIR"
"Dayanacak güç, tüketilecek sabır kalmamıştır. Türkiye’de psikolojik iktidar, çoktan el değiştirmiştir. AK Parti ve onun destekçisi MHP, iktidar olmak, yapacaklarını söylemek, sorunlara çözüm üretmek yerine muhalefete muhalefet etmeyi tercih etmektedirler. Bugün iktidar muhalefete muhalefet görevini üstlenmiştir. Bugün muhalefet Millet İttifakı ve ittifakımızın kurucusu, partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlara tespit ve çözüm yollarını göstermekte, iktidarı devralmak için seçime kadar gün saymaktadır."
"TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK BAYRAK"
"Biraz önce bahsedilen, Milli Kurtuluş Savaşı, onun ateşinin yakıldığı ve en son mührünün yapıldığı bu topraklarda, Balıkesir’de birileri kendilerine milli derken yaptıkları işareti, Mısır’dan; sloganı da Almanya’dan Hitler’den aldıklarını milletimizden gizlemesinler. Mısır’ın işaretini, Rabia’yı yapanları da terk ettiler. Dönüp dolaşıp, hiçbirimizin itirazı olmayacak ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ tekrar tekrar söylüyorlar."
"HİTLER'İ TÜRKİYE'YE UYARLAYAN BİR HAMASET"
"Dünya siyaset tarihi, ‘tek devlet, tek millet, tek lider’ Adolf Hitler’i bugün Türkiye’ye uyarlayan ve kendisini tek liderliğe taşıyacak bir hamasete bu ülkenin geleceğini teslim etmeyecektir. Ancak hiç merakımız yok ama, meraklısına eğer tek liderden bahsedecekseniz biz size muhalefetteyken taşerona kadro verebilen tek liderden, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsederiz. Muhalefetteyken emekliye iki maaş ikramiyeyi verdiren; 3600 ek göstergeyi verdiren, TRT payını kaldırtarak faturaları düşürten, en sonunda öğrencilerin KYK borçlarından faizleri sildiren muhalefetteyken bunu başaran Kemal Kılıçdaroğlu’dur."