CHP'li Öztrak:  Biz hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?

CHP'li Öztrak: Biz hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 6-7 Haziran'da 15 şehirde uygulanacak sokağa çıkma yasağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesine "Bu nasıl bir çapaçulluk, nasıl bir dağınıklık, nasıl bir gayrı ciddilik?" sözleri ile tepki gösterdi.

 


CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ,6-7 Haziran'da 15 şehirde uygulanacak sokağa çıkma yasağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesine "Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor. Tayyip Bey, 'Gönlüm razı olmadı' diyor. Erdoğan, 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Biz hangisini dinleyelim, hangisine inanalım, hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?" diyerek tepki gösterdi.


Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin "Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor. Tayyip Bey, 'Gönlüm razı olmadı' diyor. Erdoğan, 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Biz hangisini dinleyelim, hangisine inanalım, hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?" ifadeleri kullandı.

Pandemi sürecinin bu şekilde yönetilemeyeceğini ifade eden Öztrak şu şekilde konuştu:

"Bu karardan önce her zaman olduğu gibi ortada görünmeyen AK Parti Genel Başkanı, öğle vakti çıktı, kararı iptal etti. Böyle bir ileri, iki geri adım atarak süreci yönetemezsiniz. Bilim Kurulu bu kararın neresinde? Sizin planınız, programınız yok mu? Bu nasıl bir çapaçulluk, nasıl bir dağınıklık, nasıl bir gayrı ciddilik? Önce Sağlık Bakanı çıkıyor, 'Böyle bir düşüncemiz yok' diyor. Sonra AK Parti Genel Başkanı çıkıyor, 'Sağlık Bakanlığı önerdi' diyor. Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor. Tayyip Bey, 'Gönlüm razı olmadı' diyor. Erdoğan, 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Biz hangisini dinleyelim, hangisine inanalım, hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı? Bu, ülke yönetimindeki savrulmayı açık ve seçik şekilde ortaya koyuyor.

Ucube rejim böyle dönemlerde en çok ihtiyaç olan güveni bitiriyor. Tek bir kişinin aklını, tüm milletin aklının önüne koyarsanız böyle olur. Ne milletin sesini ne de ekonomik buhranın ezip geçtiği kesimlerin feryadını duyuyorlar."