CHP’li vekillerden parsel parsel protestosu! O utanç kaldırılsın!

CHP’li vekillerden parsel parsel protestosu! O utanç kaldırılsın!

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Melih Gökçek'e “Ankara'yı parsel parsel sattı” demesiyle gündeme gelen ve satılan arazileri alan Söğüt İnşaat’a ait olan Oba Otelin duvarları CHP’li vekiller tarafında protesto edildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Melih Gökçek'e “Ankara'yı parsel parsel sattı” demesiyle gündeme gelen ve satılan arazileri alan Söğüt İnşaat’a ait olan Oba Otel’in inşaatında yapılan imar usulsüzlükleri ve utanç duvarı protesto edildi. CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Suat Özcan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile ilçe yöneticileri ile Bodrum Meclis Üyeleri katıldı. Otel tarafından yapılan ve Bodrum Belediyesince mühürlenen demir bariyer önünde yapılan basın açıklamasında ilk olarak söz alan Bodrum CHP İlçe İlçe Başkanı Halil Karahan, otelin yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti.
Duvarın Bodrum’a yakışmadığını belirten Karahan, “Bodrum'a tatile gelen vatandaşlarımız ve yabancı turistler ilçeye 10 km. kala yeşil orman ve mavi denizin buluştuğu bu bölgede demir perde ile karşılaşıyorlar. Yolun her iki tarafına çekilen demir bariyerlerin amacı açılan muhafakar otelin gizliliğini örtmek, tamamen yasalara aykırı bir yapı, Bodrum'a ve turizme asla yakışmıyor, acil olarak kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu bariyerler Bodrum'a ve turizme kötü örnek olacak” dedi.
Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, bariyer için utanç duvarı benzetmesinde bulundu. Söğüt İnşaatın geçmişte iktidar ortağı olduğuna dikkat çeken CHP’li Alban,“Gördüğünüz gibi arkamızda bir utanç duvarı var. Burası Dünya’dan herkesin Bodrum’a gelip yol boyunca denizi görebildiği bir yer. Aşağıda iktidarın yandaş oteli, yağmalatılmaya, talan edilmeye çalışılan bir kıyı şeridi. Onun önüne sesi, gürültüyü bahane ederek 3 metre yüksekliğindeki duvarı çekme hakkını nereden elde ediyor? Bu işletme iktidarın ortaklarından biridir. Geçmişe baktığınız zaman yandaştan biridir. Bu bir ses yalıtımı değildir, bu bir göz karartmasıdır. Ben içeride neler dönüyor diye şüpheleniyorum. İçeride nereyi kapattınız, kıyıyı mı dolduruyorsunuz, denizi mi dolduruyorsunuz, kıyı ihlalinde olan binalarınızı mı saklıyorsunuz? Eğer bunları yapmıyorsanız bu kirlilik niye?” diye konuştu.
 
İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU!
 
Yetkililere çağrıda bulunan Alban, “Karayollarının izin verdiği söyleniyor. Eğer bu 3 metre duvarların yapılmasına Ulaştırma Bakanını, Karayolları Genel Müdürü bu izni verdiyse onu da istifaya davet ediyorum. Belediye Başkanımız burayı mühürledi, yıkın dedi yıkmadılar. Eğer burası açılmazsa suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.
 
“ASIL UCUBE BURADA DURUYOR”
Bariyeri Ucube olarak gördüklerini ifade eden CHP Muğla Milletvekilli Suat Özcan ise, “Karşımızdaki herhangi bir yere ev yapmak istesek izin verilmez ama yandaşa gelince izin söz konusu değil. ÇED raporları söz konusu değil. Turizm alanları söz konusu değil. Cumhurbaşkanı insanlık anıtına ucube dedi ama asıl ucube burada duruyor. Deniz, insan ve yeşili bu paneller ayırmasınlar. Bu insanlar tarafından istenmiyor. Onun için yetkililerden kaymakamlık ve valiliklere kadar bu konuya çözüm getirmesi gerekiyor. Bu panellerin bir an önce yasal ölçütler içerisine getirilmesini istiyoruz” dedi.
 
Bölgedeki doğal görünümü bozan ve çirkin görünümüyle tepki çeken duvarlar, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle geçen Ekim ayında Bodrum Belediyesince mühürlenmişti.
 
KAÇAK İSKELESİ YÜKSELDİKÇE YÜKSELİYOR
 
Oteldeki skandallar saymakla bitmiyor. Daha önce gündeme getirdiğimiz kaçak iskele halen yıkılmadı. Üstelik sahilde bulunan ve başkanlık odası olarak adlandırılan yapı da kaçak. Alınan bilgilere göre söz konusu yapı hakkında yıkım karar olmasına rağmen halen yıkılmadığı gibi yükselmee de devam ediyor.
 
KAÇAK LUNAPARK İDDİASI
 
 
Söğüt İnşaat’ın otel inşaatı iki etaptan oluşuyor. İkinci etabın çevreye verdiği tahribatı gizlemek amacıyla şantiye çevresine dışarıdan getirdiği çam ağaçlarını dikmişti. Üstelik eski otelin projesinde bu etap yoktu. Alınan tadilat projesi ile yeşil alan yapılaşmaya açılmış durumda. Yine proje kapsamında ikinci etapta olmayan bir lunapark ortaya çıktı. Ege Alternatif'in projeyi yerinden inceleyerek gündeme getirdiği kaçak lunaparkın yapımı sürüyor.
 
 
 
ANKARA'YI PARSEL PARSEL...
 
 
Söğüt İnşaat'ın sahibi Mustafa Akan, Gökçek'in başkanlık döneminde 6 büyük ihale aldı. Hatta ihalelerden bazıları usulsüz görülerek iptal edildi. Ancak yapılan yeni ihalelerde de yine kazanan Söğüt İnşaat oldu. Söğüt İnşaat'ın sahibi Mustafa Akan’ın numaralarıyla birlikte Ankara'da aldığı ihaleler ve büyüklükleri ise şöyle:
 
2011/72038 ihale numarası ile 460 bin TL
2012/58911 ihale numarası ile 627 milyon TL
2013/93683 ihale numarası ile 4.1 milyon TL
2013/93695 ihale numarası ile 4.3 milyon TL
2013/103874 ihale numarası ile 799 milyon TL
2015/107122 ihale numarası ile 1.4 milyar TL
Söğüt İnşaat’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bugüne kadar aldığı ihale 4 milyar TL...
 
Mustafa Akan bu arsa ihalelerini ANFA ile birlikte kazanmıştı. Ankara’nın göbeğinde, üç alışveriş merkezinin ortasında ve yeni yapılmakta olan 3 bin 600 yataklı şehir hastanesinin bitişiğinde bir arsa var. Bu arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yürüme mesafesindeki 64784 ada 2 parsel ve 64785 ada 1 parselin birleşiminden oluşuyor ve toplam alan 141 bin 966 metrekare. Başka bir deyişle 19 futbol sahasından daha büyük... Arsanın satış yetkisini alan ASKİ, Mart 2017’de yaptığı ilk ihalede 461 milyon 389 bin lira bedel biçtiği bu arsaları 3 ay sonra AKP’li 5 meclis üyesi, 5 daire başkanı ve genel sekreterin oluşturduğu 11 kişilik encümen kurulunun 15 Haziran 2017 tarih 1196/2720 sayılı kararı ile 430 milyon bedelle satıyor. Arsanın fiyatı 3 ayda 31 milyon 389 bin TL düşürülerek satışı yapılıyor.

 

duvar-2.jpg