CKD'de Vatan Partisi istifaları

CKD'de Vatan Partisi istifaları

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde (CKD) Vatan Partisi'nin “HDP kapatılsın” kampanyasına destek vermeye zorlandığını dile getiren isimler istifa etti.


17 yıl CKD’de görev alan Kurucu Başkan Şenal Sarıhan, derneğin Vatan Partisi’nin kadın kollarına dönüştüğünü açıkladı. CKD Çankaya Şube eski Başkanı Melek Neslihan Özfidan ise yeni yönetime ilişkin “‘HDP kapatılsın’ kampanyasına imza vermeyenlere çok ağır bir suçlamayla PKK’lı olduklarına ilişkin algı yaratılmaya çalışıldı” diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde (CKD) HDP krizi istifalara neden oldu. Derneğin yeni yönetiminin “HDP kapatılmalıdır” açıklamasının ardından 5 şubede istifalar yaşandı. 17 yıl görevde olan Kurucu Başkan Şenal Sarıhan ve Çankaya Şube eski Başkanı Melek Neslihan Özfidan istifa ettiğini açıkladı.

Sarıhan, kendisinden sonra yönetime gelen isimlerin derneği Vatan Partisi’nin kadın kollarına dönüştürdüğünü kaydederek, “İktidar politikaları ile de özdeşleşen parti kuyrukçuluğu tercih edildi. Daha da ileri gidilerek, demokrasi ve özgürlük taleplerine düşman kesildi” dedi.

CKD Çankaya Şube eski Başkanı Melek Neslihan Özfidan ise dernekten istifa edenler adına yaptığı açıklamada, Anayasa’nın 25’inci Maddesi’ne atıf yaparak, “Herkes düşünce özgürlüğüne sahiptir. Kimse düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, suçtur. Ancak buna rağmen CKD’nin 11 Haziran’da imzacı olarak katıldığı ve Vatan Partisi’nin baş gündemini oluşturan ‘HDP kapatılsın’ kampanyasına imza vermeyenlere çok ağır bir suçlamayla PKK’lı olduklarına ilişkin algı yaratılmaya çalışıldı” diye konuştu.

Özfidan CKD üyelerinin HDP’nin kapatılıp kapatılmaması yönünde düşüncelerini açıklamaya zorlandıklarını vurgulayarak, derneğin yeni yönetiminin Vatan Partisi’nin kadın kolları olan Öncü Kadınlar’ın siyasi çizgisini birebir takip ettiğini söyledi:

“Nisan ayından itibaren Vatan Partisi ve CKD’nin sosyal medya hesaplarına bakarsanız, gündemlerinin aynı olduğunu görebilirsiniz. Bu durum bir siyasi partiyle ilişiği olmayan CKD üyeleri arasında rahatsızlığa neden oldu. 7 kişiden oluşan CKD Yönetim Kurulu’nun 5 üyesi Vatan Partisi ve Öncü Kadın kadrolarında görev alan kişilerdir.