Cumhur İttifakı’nın mahkemeye yaptığı başvuruda gelişme var!

Cumhur İttifakı’nın mahkemeye yaptığı başvuruda gelişme var!

Cezaevine gönderilen ve görevden el çektirilen Serdar Aksoy’un yerine gelecek ismin belirlenmesi için yapılan Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi ile ilgili olarak Cumhur İttifakı’nın mahkemeye yaptığı başvuruda karar çıktı.

İzmir 2. İdare Mahkemesi seçimle ilgili olarak tüm belge ve bilgilerin (seçim tutanakları, ses kaydı, görüntü kayıtları vs) mahkemeye 7 gün içerisinde iletilmesi gerektiği ve iletilen belge ve bilgilere göre bir karar verileceği aktarıldı.

Mahkeme kararında davalı idareden “Belediye başkan vekilinin seçimine yönelik olarak gerçekleştirilen, meclis oturum tutanakları ile ilk iki tur ve üçüncü turda adayların almış olduğu oyları gösterir tutanak okunaklı ve onaylı örneklerinin gönderilmesinin istenilmesine; adayların aldığı oylarda eşitlik olması nedeniyle gerçekleştirilen kuraya yönelik olarak adayların isimlerinin yazılı olduğu pusula örneklerinin, kura işleminin ne şekilde yapıldığını teşvik edici her türlü bilgi ve belgenin (tutanak, görüntü ve ses kaydı, vb.) gönderilmesinin istenilmesine ve gerçekleştirilen seçime yönelik her türlü bilgi ve belgenin okunaklı ve onayı örmeklerinin gönderilmesinin istenilmesine” kararını verdi.

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından mecliste yapılan başkanvekilliği seçiminde 4. Tura kalan seçimde Karakurt 15 oy alırken AK Parti adayı Aydın Pehlivan 15 oyda kalınca seçim kuraya kalmıştı. CHP adayı Av. Deniz Karakurt seçimi kura ile kazanmıştı.