Demiryolu işçileri: "Hukuksuz uygulamalara, yandaş kayırmaya, liyakatsiz atamalara karşı çıkıyoruz"

Demiryolu işçileri: "Hukuksuz uygulamalara, yandaş kayırmaya, liyakatsiz atamalara karşı çıkıyoruz"

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi tarafından sürgünlere karşı başlatılan oturma eylemi 24. haftasına girdi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi tarafından sürgünlere karşı başlatılan oturma eylemi 24. haftasına girdi.

İzmir'de Alsancak Gar önünde yaptıkları oturma eylemi 24. haftasına giren demiryolu işçileri, sürgünlerin son bulmasını isterken, özelleştirmelere tepki gösterdi. BTS Genel Merkez Sekreteri İsmail Özdemir'in de katıldığı eylemde işçiler adına yazılı açıklamayı BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.

LİYAKATSİZ ATAMA TEPKİSİ

TCDD'nin işçiler üzerinde baskı kurmaya çalıştığı öne sürülen açıklamada şöyle denildi:

"TCDD'nin yasakçı ve hukuk dışı karar ile cezaları mahkemelerden dönmesine karşın, BTS’ye yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamalarına ısrarla devam etmekte. TCDD, BTS üyelerini korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemler kullanarak açıkça suç teşkil eden tutumlar içine girmektedir. Kurumlarda siyasetin emri dışında tek bir yaprak bile kımıldamıyor. Ama bu siyaset AKP lehine siyasettir. Eğer AKP lehine bir siyasettir, AKP lehine bir şey varsa herkes itaat ediyor. Bizi AKP’nin memuru yapmaya çalışıyorlar. Biz yalakalık yapmıyoruz ve onursuzca tavırlar almıyoruz. Yolsuzluklara, haksızlıklara, hukuksuz uygulamalara, yandaş kayırmaya, liyakatsiz atamalara karşı çıkıyoruz."

"KAMUNUN SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ..."

Liyakatsiz atamalara dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

"Hiçbir demiryolculuk bilgisi, liyakati ve kurum kültürü olmayan trafik daire başkanı, geldiği günden bu yana TCDD genel müdürü ile birlikte çalışanlarına düşmanca bir tavır takınmıştır. Anadolu’yu demir ağlarla ören ve onu bugünlere getiren 165 yıllık TC’nin en köklü kuruluşlarından birisi parçalanıyor, özelleştiriliyor. Bu yapılırken sahip olduğu tüm taşınmazlar ve taşınırlar yok pahasına elden çıkartılacak. Tıpkı MKE de olacağı gibi. Daha 6 ay önce MKE'de özelleşme olmayacak, hiçbir memura bir şey olmayacak diyorlardı. Oysa şimdi yasa tasarısında hiçbir memur kalmayacağı ifade ediliyor. Kamunun sermayeye peşkeş çekilmesi, siyasi iktidar eliyle planlı ve programlı bir şekilde hayat geçirilmekte, bu kapsamda demiryolları ile birlikte şu an elde kalan 18 Kamu İktisadi Teşekkülünün (KİT)  tasfiyesi amaçlanmaktadır."