Diş hekimlerinden barolara destek

Diş hekimlerinden barolara destek

TDB, yazılı açıklama yaparak, Ankara’ya yürüyüşe geçen baroların eylemine destek verdi ve “Meslek birliklerinin, baroların, odaların ve üyelerinin görüş ve önerilerini alma zahmetine bile katlanmayan bu anti-demokratik çabaların suni gündem olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.


TDB, yazılı açıklama yaparak, Ankara’ya yürüyüşe geçen baroların eylemine destek verdi ve “Meslek birliklerinin, baroların, odaların ve üyelerinin görüş ve önerilerini  alma zahmetine bile  katlanmayan bu anti-demokratik çabaların suni gündem olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 35 baronun “Savunma yürüyor” eylemine destek verdiğnii açıkladı. Yazılı açıklama yapan TDB, işsizlik, hayat pahalılığı ve koronavirüs salgının olduğu dönemde meslek kuruluşlarının seçim sisteminin değiştirilmesini “manidar” bularak, “Ülkemizin demokratik birikimi ve Meslek Birliklerimizin, Barolarımızın ve Odalarımızın temsil ettiği mücadeleci gelenek bu girişimleri durdurma  kudretine sahiptir” dedi.

Açıklamada “çoklu baro” ve  “nispi temsil” içerikli yasal düzenleme girişimlerine karşı baroların yaptığı yürüyüşün “haklı” olduğu kaydedilerek, “Meslek birliklerinin, baroların, odaların ve üyelerinin görüş ve önerilerini  alma zahmetine bile  katlanmayan bu anti-demokratik çabaların suni gündem olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.