Diyanet'ten emeklileri çıldırtan promosyon fetvası: "İhtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur"

Diyanet'ten emeklileri çıldırtan promosyon fetvası: "İhtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından emeklilerin banka promosyonuna ilişkin verilen fetva milyonlarca emekliyi çileden çıkardı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren banka promosyonları ile ilgili Diyanet'ten açıklama geldi. 14 milyon emekliyi doğrudan etkileyen promosyonlarla ilgili bankalar birbirleriyle yarışa girdi.

BANKALAR EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON YARIŞINA GİRDİ

Öyle ki miktara göre değişkenlik olsa bile bankalar, maaşlarını kendi bünyelerine taşıyanlara 7 bin 500 liraya kadar promosyon imkanı sunuyor.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Banka promosyonu caiz midir?" sorusuna yanıt verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:

"FAİZ ŞÜPHESİNDEN TÜMÜYLE UZAK DEĞİLDİR"

"Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur."