Doktor öldürüldü, Kılıçdaroğlu'nu suçladı! CHP'den Fahrettin Koca'ya sert tepki

Doktor öldürüldü, Kılıçdaroğlu'nu suçladı! CHP'den Fahrettin Koca'ya sert tepki

Konya'da öldürülen doktor Ekrem Karakaya ile ilgili hükümeti suçlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hedefindeydi.

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Karakaya, silahla vurularak katledildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan olaya tepki göstererek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doktorlara yönelik söylemleri üzerinden tepki gösterdi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da işaret ederek "Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" dedi.

ek-aciklama-2022-07-06-232830.png

"BİZİM YÜREĞİMİZ YANIYOR KEMAL BEY"

CHP liderinin bu sözlerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bakan Koca, "Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Bakan Koca'nın hastaneyle silahla giren bir şahsın bunu nasıl yaptığına ilişkin bir açıklamada bulunamamasına ve Erdoğan'ın doktorlara yönelik "giderlerse varsın gitsinler" sözlerine tepki göstermemesine dikkat çeken CHP'liler de Koca'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

"DOKTOR ÖLDÜRÜLÜR ORTADA YOKSUN"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel yaptığı paylaşımda, "Doktor öldürülür ortada yoksun,
ama twit yetiştirmeye hazırsın. Sana görevi Erdoğan verdi onu memnun etcen tabi, doktor vermedi ki, ölmüş, sana ne değil mi? Azıcık utanma duygun varsa istifa edersin.
Bütün doktorların katili hastaya doktoru hedef gösteren sen ve ağa babandır." diyerek Bakan Koca'ya tepki gösterdi.

ek-aciklama-2022-07-06-233332.png

"TEK KELİME ETMEYİP 2023 SEÇİMİNİ KONUŞAN ERDOĞAN'A BAK"

CHP'li Adıgüzel ayrıca "Sn. Genel Başkanımız olayı duyar duymaz açıklama yapıp biraz da utanması gerekenleri utanmaya davet etmiş ama, 
Utanmak bir yana Sen, Sn.Kılıçdaroğlu'na laf yetiştireceğine bugün bu konuda tek kelime etmeyen ve 2023 seçimini konuşan Erdoğan'a bak." ifadelerini kullandı.

ek-aciklama-2022-07-06-233500.png