Emekli zamları için flaş açıklama! Makas kapanacak

Emekli zamları için flaş açıklama! Makas kapanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon rakamını açıklamasının ardından emeklilerin yüzünü güldürecek haber Ekonomist Muhammet Bayram'dan geldi.Ekonomist Bayram, 'Makas kapanacak' diyerek emeklileri sevindirecek haberi verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon rakamını açıklamasının ardından emeklilerin yüzünü güldürecek haber Ekonomist Muhammet Bayram'dan geldi. Enflasyon tahminleri değişince emekli zamlarında da yeni rakamlar konuşulmaya başlandı. Ekonomist Bayram, 'Makas kapanacak' diyerek emeklileri sevindirecek haberi verdi.

Başkan Karahan, yıl sonu tahminlerini yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseltti. Emekli ve memur maaşı zamenflasyonlarını etkileyen enflasyon için tahminler değişince temmuz hesapları da yeniden hesaplanmaya başlandı. Ekonomist Muhammet Bayram emeklileri sevindirecek haberi verdi. Bayram, asgari ücret ile en düşük emekli maaşı arasındaki makasın kapanacağını söyleyerek, en düşük emekli maaşı üzerinden yapılacak zammı da açıkladı.

"5 BİN LİRA ZAM BEKLİYORUM"

Son yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ekonomist Muhammet Bayram,"En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL civarında. Asgari ücretle arasındaki makas hep konuşuluyordu. Şu anda asgari ücret ara zam yapılmayacağı söyleniyor. 17 bin 2 TL olan asgari ücrete karşı temmuzda emekli maaşı artırılırsa aradaki makas kapanacaktır" ifadelerini kullandı.

Bayram en düşük emekli maaşı tahminini de şu sözlerle aktardı: "Benim en düşük emekli maaşına ilişkin tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL’dir. En düşük emekli maaşına 5 bin TL’lik artış bekliyorum. Kök maaş da en düşük emekli maaşına sabitlenirse büyük bir reform olacaktır.”