Erdoğan açıkladı: Bayramda kısıtlama var mı?

Erdoğan açıkladı: Bayramda kısıtlama var mı?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kurban bayramında kısıtlama olacak mı?' sorusuna, 'gündemimizde böyle bir durum yok' şeklinde cevap verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kılınan ilk namazın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban bayramı hakkında yöneltilen soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram boyunca bir kısıtlama uygulamasının gündemde olmadığını belirterek, "O gün kurbanlar kesilecek. Herkes birbirine ziyaret edecek. Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak zor. Şu anda gündemimizde yok" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde: 

İşin davet kısmı Diyanet'e ait. Gerekli davetleri Diyanet yapacak. Camiye girişler kontrollü olacak. Corona virüs sürecindeki hassasiyetler dikkanete alınarak yapılacak. Bin ila 1500 civarında bir cemaat oluşabilecek. Davet içerisinde erkeklerin yanında bayanlar da olabilecek. Dışarıda açık alana sahip olması da avantaj. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu değerlendirecek.

Yurtdışından gelen tepkiler bizi bağlamaz. Bu bizim iç egemenlik meselemizdir. Kimsenin buraya bir müdahalesi söz konusu olamaz. 86 yıl aradan sonra aslına rücu etmesi cami olması bu milletin en tabii hakkıdır. Bunun gerçekleşmesi sadece Türkiye değil tüm İslam dünyası için önemlidir. Meclisimizdeki ortak duruş da çok çok anlamlıydı.

Bizim tarihe bir borcumuzdu, bu borç ifa edildi. Bundan dolayı milletçe memnun ve mutluyuz. Kimse bu siyasi bir yaklaşımdır gibi basit yaklaşımlar içerisine girmesin. Bu tam anlamıyla bu ülkede idari olarak bu görevi üstlenmiş iktidarımızın bir özlemidir. Bu özlem yerine gelmiştir.