Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüyor! CHP'li başörtülü kadınlar için "vitrin mankeni" demişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'de görev alan başörtülü kadınlar için "vitrin mankeni" demesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'de görev alan başörtülü kadınlar için "vitrin mankeni" demesine tepkiler çığ gibi büyüyor. 

 

İYİ Parti lideri Akşener de Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabından sert sözlerle tepki gösterdi.

Türkiye'de son bir yılda 386 kadının katledildiğini vurgulayan Akşener, “Çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı” ifadelerini kullandı.

aksener.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bir kadına bundan daha büyük bir hakaret edilmez Tüm kadınlardan #ÖzürDileErdoğan ama dileyemez kibri her şeyin üstüne çıkmış çünkü..." diyerek tepki gösterdi. 

c1.png

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'da Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösteren isimlerdendi... Nazlıaka, "Başörtüsünü kendi tekelinde sanan AKP Genel Başkanı’na kadınların istedikleri partide siyaset yapma özgürlüğü olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu ayrıştırıcı ve aşağılayıcı anlayışı reddediyoruz! #ÖzürDileErdoğan" ifadelerini kullandı. 

c2.png

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Kadınlar istediği partide siyaset yapar, KA-RI-ŞA-MAZ-SIN! #ÖzürDileErdoğan" diyerek tepkisini dile getirdi. 

c3.png

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'da Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba, "Kadınları hayatta ve siyasette "sembolik" olarak tanımlayan anlayış şimdi de PM Üyemiz @avsevgikilic’ı başörtülü olduğu için aşağılamaya çalışıyor. İşine gelince “başörtülü bacım” işine gelmeyince “vitrin mankeni” diyen bu kötücül anlayışı reddediyoruz! #ÖzürDileErdoğan" dedi. 

veli-agbaba.png

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu: “Erdoğan’ın başörtülü tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyorum.” #ÖzürDileErdoğan" diyerek Erdoğan'ın özür dilemesi konusunda çağrıda bulundu.

engin-ozkoc.png

Recep BİLAL/Yurt Gazetesi

 

İlgili Haberler