Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Oldu bu iş

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Oldu bu iş

İstanbul Adalar’daki faytonların kaldırılmasının ardından İBB’nin koymak istediği akülü arabalara kaymakamlık izin vermemişti. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu ile görüşürken bu konu gündeme geldi ve Erdoğan telefonla arandı.

Adalar’da faytonların yasaklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışından getirtilen ancak Adalar Kaymakamlığı tarafından izin başvuruları reddedilen 60 elektrikli araçla ilgili krizin Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözüldüğü iddia edildi.

İMAMOĞLU, ANKARA’DA SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

Hürriyet’te yer alan haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için pazartesi günü Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüştü. Görüşme sırasında sürpriz bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu elinde telefon “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” diyerek herkesin duyması için diafonu açtı. Erdoğan, İmamoğlu’na “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dedi.

GÖRÜŞME 10 DAKİKA SÜRDÜ

İmamoğlu da telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı’na bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini iletti. 10 dakika süren sohbet sonrasında karşılıklı iyi niyet dilekleriyle telefon kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüme yönelik talimatı doğrultusunda, taraflar ertesi gün detayları görüştü. Bu görüşmeler sonrasında, Adalar’da önümüzdeki hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.