"Erdoğan'ı gördükçe aşık oldum" demişti... Ethem Sancak: "Türkiye gemisinin üç büyük temsilcisinin öncüsü Doğu Perinçek"

"Erdoğan'ı gördükçe aşık oldum" demişti... Ethem Sancak: "Türkiye gemisinin üç büyük temsilcisinin öncüsü Doğu Perinçek"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördükçe aşık olduğunu söyleyen Ethem Sancak, AKP'den istifa ederek Vatan Partisi'ne katıldı.

Ethem Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen basın toplantısıyla Vatan Partisi saflarına katıldı. Genel Başkan Doğu Perinçek'in de yer aldığı toplantıda konuşan Ethem Sancak, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Siyasete AKP'de başlamadığını söyleyen Sancak, "Doğru bildiğim fikrin etrafında yer aldım" diye konuştu. Sancak'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

"DOĞU PERİNÇEK'İ TOPLUMA YANLIŞ ANLATIYORLAR"

"Şimdi yer yer balık hafızalı medya beni AK Parti'nin zengini olarak niteliyorlar. Ben siyasete AK Parti'de başlamadım. Doğru bildiğim fikrin etrafında yer aldım. Doğu Perinçek'i topluma yanlış anlatıyorlar. Üyesinin fikirlerini sonuna kadar dinleyen, üyesinin fikrine değer veren ve partisinin kararlarını demokratik yöntemlerle alan tanıdığım tek genel başkan."

"BEN AKP'YE KATILMADAN ÖNCE DE ZENGİNDİM"

"Beni AK Parti döneminin zengini, ikbal peşinde koşan adam olarak lanse edenler var. Ben 80 sonrası Dünya Depocular Federasyonu yönetim kurulu üyesiydim. Asya, Doğu Avrupa ve Afrika ülkelerinin başkanlığını yaptım. 2000 yılındaki zenginler listesinde kırk beşinciydim. Krizden en az etkilenen iş insanıydım. AK Parti'ye katıldıktan sonra dünya zenginler sıralamasında ilk binde bile olamadım. Ben AK Parti'ye katılmadan önce de zengin ve ünlü bir adamdım."

"BEN AVRASYACI YENİ ASYANIN BİR SİYASETÇİSİYİM"

Türkiye gemisinin üç büyük temsilcisi var. Bunların öncüsü Doğu Perinçek. Bu seçimde Biden cephesinin kazanmaması lazım. Yoksa Libya'ya döneriz, Irak'a döneriz. Amerika'nın planı bu. Türkler tarih boyunca tarih sahnesinden silinmeye çalışılmıştır ancak becerilememiştir. Türkler, küllerinden doğar. Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte de Türkler küllerinden yeniden doğdu. Ben Avrasyacı, Yeni Asya'nın bir siyasetçisiyim. Atlantik'e bir sempatim yok.

Basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in açıklamalarından bazı önemli satır başları da şu şekilde:

"ETHEM SANCAKLARLA HÜKÜMET OLACAĞIZ"

"Ethem Sancak, Vatan Partisine hükümet olmak için geliyor. Ethem Sancaklarla hükümet olacağız. Vatan Partisi'nin siyasetleri Türkiye'nin gündemindedir. Türkiye Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya'daki öncü konumuna yerleşiyor. Bu süreç devrimle sonuçlanacak. Ethem Sancak da Atatürk Devrimi'nin tamamlanması sürecinde önder görevler almak için geliyor."