
Erdoğan’ın Putin’i bekletmesi gündem oldu: “2020’nin rövanşı mı?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Astana Zirvesi’ndeki üçlü görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme öncesi salona daha erken gelen Putin’in Erdoğan’ı beklemesi gündem oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen zirve kapsamında bir araya geldi. Erdoğan ve Putin, zirve öncesi ikili görüşme gerçekleştirdi. Rus liderin, görüşmenin yapılacağı odada Erdoğan'ı yaklaşık 1 dakika beklemesi, dünyanın gündemine oturdu. Guardian gazetesi, "Erdoğan Putin'i bekletti" başlıklı haberinde, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türk mevkidaşı ile görüşmeyi beklerken bir odada gazeteci kalabalığının önünde ayakta kaldığını yazdı.
ABD merkezli Politico dergisi de Tahran'daki üçlü zirveyi aktardığı haberinde, "Erdoğan, görüşme odasına girmeden önce Putin'i yaklaşık bir dakika bekletti." dedi.
"TATLI İNTİKAM: KENDİ GÜÇ TAKTİĞİNİN TADINA VARDI"
Washington Examiner haber sitesi, "Tatlı intikam: Putin, İran'daki görüşme öncesinde Erdoğan'ı bekledi." diye yazdı. Haberde, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk mevkidaşı ile görüşmeyi beklerken, kendi güç taktiğinin tadına vardı." şeklinde yorum yapıldı.
2020’NİN RÖVANŞI MI?
Bu anlar, akıllara 2020 yılında Putin’in Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı’nda iki dakikaya yakın bekletmesini getirdi. Erdoğan ve heyeti, o dönem Kremlin Sarayı’nda görüşmenin yapılacağı odanın kapısında iki dakika boyunca Rusya liderini beklemişti.
Rus devlet televizyonu da bu görüntüleri televizyonda yayınlamış, o dönem de söz konusu görüntüler sosyal medyada viral olmuştu. Erdoğan ile birlikte Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar, Berat Albayrak ve İbrahim Kalın da bekleyenler arasındaydı.