
Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunuldu
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy kullandığı zarfı sandığa atarken "zafer işareti" yapıp fotoğraf çektiren sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
AKP adına suç duyurusunda bulunan avukat Arif Yeğen, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Fatih Portakal'ın, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra zarfı sandığa atarken seçim propagandası niteliğinde "zafer işareti" ile fotoğraf çektirmesinin seçim kanununa aykırı olduğunu savundu.
"SÖZÜN BİTTİĞİ YER"
Fatih Portakal, haklarında tutanak tutulmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Yok artık! Sandik başinda evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer. . V işareti hakkında bilgi: 2. Dünya savası sırasında ortaya çıkmış bir işaret. İngilizce Victory’nin “V” si. 60’lardan sonra yaygin şekilde kullanılmaya başlanmış. Simgelediği kavram barış."