Fikirtepe çetesi çökertildi: 7 tutuklama!

Fikirtepe çetesi çökertildi: 7 tutuklama!

İstanbul Fikirtepe’de yüzlerce vatandaşı mağdur eden organize suç yapılanması İstanbul Emniyeti tarafından çökertildi. Dolandırılanlar arasında ünlü yapımcı Raci Şaşmaz'ın da olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, göreve geldiği gibi yüzlerce kişinin mağduriyetine sebep olan Fikirtepe çetesine operasyon düzenledi. 

İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm çerçevesinde yüzlerce kişiyi mağdur eden çete başarılı bir soruşturma ile ortaya çıkarıldı.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada bugün ellinin üstünde gözaltına yapıldı.

Çetenin Fikirtepe’deki projelerden gayrimenkul almak isteyen vatandaşları kandırarak aldıkları satış bedellerini zimmetlerine geçirdikleri öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi’nin titiz bir çalışmayla pek çok mailleşmeyi ortaya çıkardığı da gelen bilgiler arasında.

E-mail yazışmalarında örgüt üyelerinin organize dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin açıkca yazıştıkları tespit edildi.

Aralarında bir emekli albayın da bulunduğu çete üyelerinin gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşların ödedikleri paraları şahsi hesaplarına aktararak şirketleri de hortumladıkları ifade ediliyor. Öte yandan dolandırılanlar arasında ünlü yapımcı Raci Şaşmaz'ın da bulunduğu öğrenildi.

(Patronlardünyası)