Galataport işçileri maaşlarını alamayınca iş bırakma eylemi yaptı

Galataport işçileri maaşlarını alamayınca iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul’da Galataport projesinde maaşlarını alamayan Anel Elektriğe bağlı taşeron firmalarda çalışan Dev-Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, Galataport şantiyesinde eyleme başladı.

Sabah iş bırakan işçiler, "İşçiler sizin köleliniz değildir. 'İşçileri çalıştırıp, haklarını ödemeden işten çıkartırız, kapı önüne koyarız' diyemezsiniz" ifadelerini kullandılar.
Galataport şantiyesinde Anel Elektriğe bağlı taşeron firmalarda çalışan işçiler maaşlarını alamamaları üzerine firmaya 25 Ocak gününe kadar ücretlerinin ödenmesi konusunda süre vermişlerdi. Ücretleri ödenmeyen Dev-Yapı İş Sendikası, Emeğin Gücü Derneği ve İşçi Temsilcileri Konseyi üyesi işçiler bu sabah iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler “İnşaat işçisi köle değildir” sloganı attı. İşveren işçi temsilcileriyle görüşmeyi kabul ederken, pandemi koşulları gerekçe gösterilerek şantiyeye alınmayan işçilerin dışarıdaki bekleyişi sürüyor.
"İŞÇİLERİN GÜCÜNÜ HAFİFE ALMAYIN, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"
Maaşlarını almak için iş durduran işçilerin açıklaması şöyle:
"İşçiler sizin köleliniz değildir. İşçileri çalıştırıp öyle haklarını ödemeden, 'Yok işten çıkartırız', 'Kapı önüne koyarız' diyemezsiniz. Siz bu pandemi döneminde evine ekmek götürmek için canını hiçe sayan şantiyelerde, fabrikalarda çalışan, emek veren işçilerin haklarını gasp edemezsiniz. İşçiler böyle birlik ve beraberlik içerisinde oldukları sürece de sizden haklarını söke söke almayı bilir. İşçilerin gücünü hafife almayın, aklınızı başınıza alın ve işçi arkadaşlarımızın mağduriyetini giderin. Maaşlarını ödeyin, işçi arkadaşlar gelip iş başı yapacaklar. Ve sizi kollayanlardan korkan yok. Sizi ve sizi destekleyen sermaye iktidarından korkan yok. İşçiler burada haklarının peşinde, söke söke alacaklar. Zafer direnen emekçinin olacak."