Gazeteci Barış Pehlivan tahliye oldu
Hakkında verilen hapis kararının ardından bugün Çağlayan Adliyesi'ne gelerek teslim olan gazeteci Barış Pehlivan, tahliye oldu.
Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir köşe yazısı nedeniyle hakkında hapis cezası verildiğini açıklamıştı. Pehlivan bu sabah teslim olmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Pehlivan tahliye edildi.
'NE ZAMAN Kİ SS KİTABINI YAZDIK...'
Cezaevine girmeden önce Pehlivan, kendisini cezaevine girmeye götüren süreci şöyle anlatmıştı:
"Aslında benim bundan birkaç yıl önce girdiğim cezaevi deneyiminin sonucu bu. Yaptığım bir haberden dolayı hapis yatıp tahliye olmuştum. Sonrasında hüküm onanınca tekrar girip denetimli serbestlikle özgürlüğüme kavuşmuştum. O denetimli serbestlikte bir şart vardı. Eğer hakkında yeniden bir dava açılırsa 'seni cezaevine göndeririz' tehdidinde bulunuluyordu. Hakkımda Cumhuriyet'teki yazılarımdan dolayı 6 tane dava açıldı. Ancak yargı bunları dikkate almadı. Ne zaman ki Barış Terkoğlu'yla birlikte 'SS' kitabını yazdık açılan 7. dava tekrar açık cezaevine girmeme gerekçe gösterildi."