Gündemi sallayan bomba sözler: Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam çünkü...

Gündemi sallayan bomba sözler: Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam çünkü...

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye kritik açıklamalar yapan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam, hayatının hezimetini yaşayacak" dedi.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye kritik açıklamalar yapan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, 2023 seçimlerini işaret ederek "Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam, hayatının hezimetini yaşayacak" değerlendirmesini yaptı.

Koray Aydın, bu iddiasını dile getirirken önce, “Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam” dedi. Gerekçesini ise “Çünkü sonuç belli. Ağır bir hezimet onu bekliyor, kurtuluşu yok” diye açıkladı.

Ruhat Mengi ve Koray Aydın'ın söyleşisinden bir bölüm şöyle:

Millet İttifakı'nın iki büyük partisinden biri olan İYİ Parti son haftalarda gündemden düşmüyor. “Millet İttifakı'nın 2023 stratejisi ne”, “Millet İttifakı neden cumhurbaşkanı adayını açıklamıyor”, “Genel Başkan Meral Akşener neden cumhurbaşkanlığına değil de yeni kurulacak hükümette başbakanlığa talip olduğunu söyledi” ve “Oyları anketlerde neden bu kadar hızlı bir artış gösteriyor” gibi sorular ülkenin en önemli sorunu olan “hayat pahalılığındaki artış, ekonomideki olumsuzluklar” kadar siyasi tartışmaların merkezinde.

Bu soruları ve daha fazlasını, İYİ Parti'nin kuruluşu ve yükselişinde liderden sonra ikinci isim olarak rol oynayan Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın'a sordum. Koray Aydın, MHP Gençlik Kolları'nda siyasete 21 yaşında atılmış, MHP'de hem Kurucu Başkan Alparslan Türkeş, hem de ondan sonra Genel Başkan olan Devlet Bahçeli zamanında partinin Genel Sekreteri olarak görev yapmış, DSP-MHP-ANAP koalisyonunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, daha sonra Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuş çok deneyimli bir siyasetçi olması nedeniyle yorumları birçok konuyu aydınlatacaktır.

“İKTİDAR KISKAÇTA…”

– İYİ Parti uzun süredir bütün Türkiye'yi adım adım adım dolaşıyor. Bir TV tartışmasında şöyle bir soru soruldu; Esnafın, halkın şikayetlerini dinliyorlar ama bir öneri getirdikleri duyulmadı. İYİ Parti öneri de sunuyor mu?

İlk günden beri pandemiyle ilgili olarak Meclis'teki grup toplantılarımızda sürekli paket halinde öneriler sunduk. Basın toplantılarıyla da önerilerimizi ve hangi kaynaklar kullanılarak bunların yapılması gerektiğini anlattık. Ekonomiyle ilgili Ekonomi Politikaları Başkanımız Erhan Usta her hafta basın toplantısı yapıyor, önerilerimizi tekrar ediyor ve iktidarı “yapması gerekenler” konusunda sürekli uyarıyor. Yani tam tersine, onlar bizim uyarılarımızı milletin gözünden kaçırarak “öneri getirmiyorlar” derken yapılan önerilerle iktidarı kıskaca almış bir İYİ Parti varlığı var. Artık “Ben yaparım, benim dediğim olur” mantığıyla yürüttükleri sistemi biz halkla el ele tutarak, bilgileri onlardan toplayarak, sıkıntılarını Meclis'te aktaran ve parti görevlileri aracılığıyla topluma duyuran bir yapı ortaya çıkardık. Ak Parti'nin şu anda sarsılmasında bu organize çalışmanın çok önemli rolü var. Çünkü vazgeçmek yok, sürekli takip etmekteyiz.

koray-aydin.jpg

“ABANDONE OLDULAR”

– Cumhurbaşkanı Erdoğan “HDP, Millet İttifakı'ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir, Meral Akşener hayali bir makama talip oldu” dedi. Bu ne anlama geliyor?

Sayın Cumhurbaşkanımız abandone olmuş durumda, ne söylediğinin çok farkında değil. Hiç beklemediği bir şeyle karşılaştı, birinciliği kendisinden alma iddiasında olan bir parti var. Anketlerde gücümüzün yükseldiğini görüyor, şu anda kendi teşkilatını sahaya indiremeyen bir Ak Parti var, bizde ise milyonlarla bütünleşmiş bir seferberlik hali var, Teşkilat Başkanıyım, partinin ruhunu biliyorum, kimse durmuyor, herkes memleketi kurtarmaya çalışıyor. Bu artık parti meselesi değil, Türkiye meselesi. Bu ülkede kimsenin birbiriyle problemi yok, siyaset kurumu problem yaratarak insanları ayrıştırıyor. Düne kadar İYİ Parti'ye “HDP ile iş birliği” suçlaması yapıyordu, bunun doğru olmadığını, yalan konuştuğunu bu sözleriyle kendisi açıklamış oldu. Kimin hayal gördüğü ise yerel seçimlerde ortaya çıktı. Partimizin adını ağzına almamak gibi bir stratejisi vardı, şimdi her hafta İYİ Parti'den konuşuyor.

“SUİKAST DUYUMLAR VAR”

– Erdoğan'ın 2023'te aday olmayacağı iddiası var, bir de kaos çıkacağı iddiası var, bunlar programlarda tartışılıyor, ne diyorsunuz?

Ben Sayın Erdoğan'ın yerinde olsam 19 yıllık bir ülke yönetiminden sonra bu seçimde aday olmam çünkü hayatının hezimetini yaşayacak ve çok acı bir sonuçla ayrılmak zorunda kalacak. Sonuç belli, ağır bir hezimet onu bekliyor, kurtuluşu yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun “Siyasi cinayetler olacak” sözünü kastettiniz herhalde, siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum.

İlgili Haberler