İcra borçlarıyla ilgili flaş gelişme! Hangi borçların silineceği açıklandı

İcra borçlarıyla ilgili flaş gelişme! Hangi borçların silineceği açıklandı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra borçlarının silinmesine dair yapılan çalışmanın detaylarını paylaştı.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, milyonlarca icralık vatandaşın merak ettiği konuya açıklık getirdi.

Erdoğan, icra borçlarının silinmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"2 BİN LİRA VE ALTI BORÇLARI TASFİYE EDİYORUZ"

"Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir."

"5,5 MİLYON VATANDAŞIMIZ İCRA TAKİBİNDEN KURTULMUŞ OLACAK"

"İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis’in açılmasıyla Cumhur İttifakı’nın meclis grupları hemen atacaktır."