İnsan Hakları Anıtı'ndan sonra Madenci Anıtı da polis bariyerleriyle tanıştı

İnsan Hakları Anıtı'ndan sonra Madenci Anıtı da polis bariyerleriyle tanıştı

Ankara'da 2017 yılında etrafı bariyerle kapatılan İnsan Hakları Anıtı'nın ardından bugün de Maden Anıtı aynı bariyerlerle kapatıldı.

Ankara'nın en yoğun bölgelerinden Kızılay Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı, 15 Temmuz FETÖ'cü derbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sürecinde KHK ile ihraç edilmiş çok sayıda kişinin eylem alanı olmuştu. 

Eylemlere izin vermeyen güvenlik güçleri, anıtın çevresini demir bariyerlerle kapatmıştı. 2017'de kapatılan anıtın etrafındaki bariyerler yaklaşık 1 yıl sonra, 2018'de kaldırılmıştı.

97twinudgzcrpqqhvp43sjqp6yktxfy0bngigv95.jpeg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaşanan durumla ilgili şöyle demişti:

"İNSAN HAKLARI ANITI 430 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI"

"430 günün ardından  "İnsan Hakları Anıtı" nihayet serbest bırakıldı. Darısı haksız hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulan milletvekillerine, öğrencilere, akademisyenlere, kamu emekçilerine."

ekran-goruntusu-2022-10-17-214103.png

Başkent Ankara'da bu görüntüler hafızalara kazınırken bu kez de bariyerlerin etrafını çevirdiği bir diğer anıt, Madenci Anıtı oldu. Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 41 maden işçisi için Ankara'da açıklama yapmak isteyenlerin belirlediği yer Olgunlar Sokak'taki meşhur Madenci Anıtı'ydı. Ancak polis, burada açıklama yapılmasına izin vermedi.

ekran-goruntusu-2022-10-17-210935-001.png

MADENCİ ANITI DA İNSAN HAKLARI GİBİ 'GÖZALTINA' ALINDI

Madenci Anıtı'nın önünde açıklama yapılmaması için anıtın etrafı bariyerlerle kapatıldı. Ortaya çıkan manzara akıllara, 2017 yılında 'gözaltına' alınan İnsan Hakları Anıtı'nı getirdi. Aradan geçen 5 yılın ardından bu kez 'gözaltına' alınan Madenci Anıtı'ydı.