
iPhone kullananlar dikkat! O özellikler geliyor
iOS 18 güncellemesi, bugün tanıtımı gerçekleşecek etkinliğin ardından beta sürümüyle geliştiricilere sunulacak. Güncelleme ile yepyeni özellikler iPhone’a gelecek.
Apple Haritalar: Özel rotalar ve topografik haritalar
Apple Music: Otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri ve daha akıllı şarkı geçişleri
Apple News: Yapay zekayla oluşturulmuş haber makale özetleri
Hesap Makinesi: En son hesaplamaları listeyen yeni bir kenar çubuğu, birimleri dönüştürmek için geliştirilmiş yeni arayüz, Notlar uygulamasıyla entegrasyon ve daha birçok yenilik
Takvim: Hatırlatıcılar uygulamasıyla derinlemesine entegrasyon
CarPlay: Ses Tanıma dahil yeni erişilebilirlik özellikleri
Kontrol Merkezi: Kontrol merkezi baştan aşağı yenilenecek. Yeni müzik widget’ına ek olarak, HomeKit aksesuarları için iyileştirilmiş kontrol ve güncellenen yeni arayüz.
Fitness: iOS 18 ile Fitness uygulamasında pek çok değişiklik olacak
Serbest biçim: Yeni güncellemeyle yeni bir ‘’Sahneler’’ işlevi gelecek.
Mail: E-postalara önerilen yanıtlar
Mesajlar: Mesajlar için çok beklenen RCS desteği getirilecek. Ayrıca kelime başına yeni efektler eklenirken, önerilen yanıtlar, özel emojiler, mesaj özetleri ve yeni simgeler getirilecek.
Notlar: Yerleşik bir ses kayıt aracı, ses transkripsiyonları ve matematiksel gösterilmleri görüntüleme yeteneği gelecek.
Büyüteç: Yeni bir Okuyucu Modu ve daha yeni iPhone modellerinde Eylem düğmesiyle Algılama Modu'nu kolayca başlatma seçeneği.
Gündem: Daha akıllı arama sonuçları ve gelişmiş sıralama
Sesli Notlar: Ses transkripsiyonları gelecek
Safari: Web sayfalarını özetleyebilen tarama asistani ve ‘Web Silgisi’ aracı gelecek.
Ayarlar: Ayarlar arayüzü yenilenecek, geliştirilmiş arama ve yeni erişilebilirlik özellikleri eklenecek.
Kısayollar: Karmaşık görevler daha kolay otomatikleştirilebilecek.
Siri: Yapay zeka ile güncellenecek Siri, ChatGPT’den ilham alan yepyeni özellikler sunacak. Ancak bu özellik 2025’te aktif edilebilir.
Ana Ekran: En önemli değişikliklerden biri ana ekran tarafında olacak. Uygulama simgeleri artık ızgarada herhangi bir yere yerleştirilebilirken, simgelerin renklerini değişmek de mümkün olacak.
Bildirimler: Yapay zeka tarafından oluşturulan bildirim özetleri sunulacak.
Fotoğraflar: Yapay zeka sayesinde fotoğraflar rötüşlanabilecek