İsmail Saymaz'dan bomba açıklama: Topun ağzındaki bakanları böyle sıraladı

Gazeteci İsmail Saymaz, beklenen kabine değişikliği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saymaz, hangi bakanların gideceğini hangi bakanların kalacağını AKP kulislerinden aldığı duyumlarla yorumladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, beklenen kabine değişikliği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saymaz, hangi bakanların gideceğini hangi bakanların kalacağını AKP kulislerinden aldığı duyumlarla yorumladı. 

Saymaz, Halk TV'de canlı yayında kabinede hangi bakanların kalacağını, hangilerinin gidebileceğini, Berat Albayrak'ın yönetimde yeniden yer alıp almayacağına dair AKP kulislerinden aldığı duyumları anlattı.

Berat Albayrak'ın AKP yönetimine dönmesini mümkün görmediğini söyleyen İsmail Saymaz, "Cumhurbaşkanı Berat Albayrak yükünü sırtına almaz diye düşünüyorum. Berat Albayrak geliyor dediğinde Dolar 10 kuruş artıyor. Tatar Ramazan gibi... Namı kendinden önce gidiyor" diye konuştu.  İsmail Saymaz, kabinede Kültür ve Tarım Bakanlığı'nda değişiklik olmasını beklediğini belirter Saymaz,  "Ama Abdülhamit Gül derseniz, orada bir durun derim. Hele hele Abdülhamit Gül'ü Süleyman Soylu'nun yerine atamak yeni bir AK Parti hükümeti kurmak kadar karmaşık bir durum olur" dedi.

Saymaz, Sağlık Bakanı'nın değişeceği yönündeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını ancak bu tür açıklamalarının AKP içinde Sağlık Bakanı olmak isteyen bir bakan yardımcısı tarafından ortaya atıldığını iddia etti. 

İsmail Saymaz'ın açıklamaları şöyle: 

"Ben Sağlık Bakanlığı cephesinden sorduğumda Bakan'ın değişeceği yönünde bir beklentileri bulamadım.  Kaygıları da yok. Hatta Sağlık Bakanı'nın çevresi doğrudan Cumhurbaşkanı ile diyaloğunun olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanı'nın omuzundan yük aldığını dolayısıyla görevden el çektirilmesi ya da yer değişikliğinin söz konusu olmadığını söylüyorlar. Parti yönetiminde yeni isimlerin olacağı yönünde beklentiler var ama kabineye dair Sağlık Bakanı ya da İçişleri Bakanı'na dair tasarruf olacak şeklinde bir beklenti yok. Sağlık Bakanı, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı... Bunlar sadece bakan değiller. Bunlara ağırlık merkezlerinin liderleri aslında. AK Parti içindeki bürokratik ve siyasal ağırlığı temsil ediyorlar. Ama bunu Tarım Bakın için diyebiliriz. Kültür Bakanı ile ilgili bir tasarruf bekleniyor. Ama Abdülhamit Gül derseniz, orada bir durun derim. Hele hele Abdülhamit Gül'ü Süleyman Gül'ün yerine atamak yeni bir AK Parti hükümeti kurmak kadar karmaşık bir durum yani" 

"Berat Albayrak partide bir ağırlık merkezi, aynı zamanda da ağırlık"

Partide Berat Albay'ın geri dönüşünü mümkün görmüyorum. Berat Albayrak hala bir ağırlık merkezi ama aynı zamanda bir ağırlık yani. Cumhurbaşkanı her fırsatta onu savunmak zorunda kalıyor. Yani "Damat kadar başınıza taş düşsün derken bunu savunmak amacıyla söylemiyor. Bu gündemden kurtulmak istiyor. Berat Albayrak'ı savunurken, Berat Albayrak'ın son görevini savunmuyor. Bir önceki görevi Enerji Bakanlığı'nı savunuyor. Kuyu açtı, gemi aldı diyor ama demiyor ki ekonomide şunları yaptı. 
Berat Albayrak yükünü sırtına almaz diye düşünüyorum. Berat Albayrak geliyor dediğinde Dolar 10 kuruş artıyor. Tatar Ramazan gibi... Namı kendinden önce gidiyor yani... Bir tesiri var piyasada. Bu tesiri nedeni ile daha Berat Albayrak iş başındayken, Merkez Bankası Başkanı'nı görevden aldı. Git demet bu zaten"

 

 

İlgili Haberler