
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim? Hiranur Vakfı nedir? Hiranur Vakfı ne zaman ve nerede kuruldu?
Çocuk istismarı ile gündeme gelen İsmailağa'ya bağlı Hiranur Vakfı'nın ne olduğu, kurucusunun kim olduğu araştırılmaya başlandı.
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında "evlendirdiğini" ve 13 yaşında nişan yaptığını kanıtlayan fotoğraflar ortaya çıktı. Gümüşel'in kızı H.K.G. iki yıl önce ailesine karşı açtığı davaya kanıt olarak 6 yaşında gelinlikle ve 14 yaşında nişan kıyafetiyle çekilen fotoğraflarını sundu. Fotoğraflarda zorla "evlendirildiği" Kadir İstekli'nin H.K.G.'ye sarıldığı görüldü.
Yaşanan olayın ardından Hiranur Vakfı Google'da araştırılmaya başlandı. Peki, Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim? Hiranur Vakfı nedir ve ne zaman kuruldu?
HİRANUR VAKFI NEDİR?
Hiranur Vakfı, resmi internet sitesinin hakkında bölümünde kendisinden şöyle söz ediyor:
"Davamızda daha ciddi adımlar atabilmek için yaptığımız ilk girişim 2006 yılında Sancaktepe bulunan yerleşkemizin kuruluşuna karar vermek oldu. Kısa sürede büyük gayret ve fedakarlıklarla kurulan yerleşkemiz bu sayede davamızın merkezi haline geldi. Bugün de insanlığa islam ilmi ışığında hizmet için Sancaktepe’deki merkezimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
HİRANUR VAKFI KİMİN?
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'dir. Gümüşel'in, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki H.K.G. ile evlendirdiği ve gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar ve ses kaydı ortaya çıktı.
HİRANUR VAKFI NEREDE VE NE ZAMAN KURULDU?
Mahmut Ustaosmanoğlu'nun liderliğini yaptığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı olan Hiranur Vakfı, Sancaktepe, Samandıra mahallesinde 2006'da kuruldu.
Yine vakfın internet sitesindeki "vakfımız" kısmında şu bilgiler yer alıyor:
"12 dönümlük bir arazi üzerine kurulan vakfımız 3600 metrekare zemin alanına, 18000 metrekare kapalı alana sahiptir. Bunlarla birlikte vakfımız 5 blok dershane ve yatakhane, 2200 metrekarelik 2 kattan oluşan mescid ve bodrum katında aşevi mutfağı, yemekhane, buzhaneler, ekmek fırını, terzi, berber, su deposu, kantin ve malzeme depolarından oluşmaktadır. Bu sayede talebelerimizin hem ilim hem barınma ihtiyacı vakfımız bünyesinde karşılanır.
Her bir katı 2200 metrekare olan mescidlerimiz namaz halinde 4000, sohbet halinde 7000 kişiyi bünyesinde misafir edebiliyor. Hayırseverlerimizin iftihar ettiği bu büyük müessesede istikbali değiştirecek şahsiyetler yetiştiriyoruz inşâAllah."