İtalyan doktordan aşı isyanı!

İtalyan doktordan aşı isyanı!

İtalya'da Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Massimo Galli, ülkesinin aşı sıralama protokolüne "aklımı kaçırmak üzereyim" diyerek tepki gösterdi. Galli ülkesindeki aşı karşıtı sağlık çalışanları için ise "mesleği değiştirmeli ve yargılanmalılar" dedi.

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, Galli "koronavirüs'ten iyileşenlere de aşı yapıyorlar. Aklımı kaçırmak üzereyim" dedi.
Galli "İtalya'da koronavüris'ten kurtulan 2 milyondan fazla kişi var. Hiçbir bilimsel veri, onların durumu için aşının acil gerekliliğini belirtmiyor. İyileşmiş olanlara, en azından biz daha fazla şey öğrenene kadar aşı uygulanmamalıdır" dedi.
Ülkesindeki aşı karşıtı sağlık çalışanlarına da tepki gösteren Galli, "Doktorlar ve hemşireler koronavirüs aşısı yaptırmalı. Sağlık sektöründe çalışan ve aşıyı reddedenler acilen iş değiştirmeli ve yasal olarak soruşturulmalıdır. Bu, bilimsel hiçbir yanı olmayan, hastalara karşı sorumsuz ve haksız bir tutumdur" dedi.

koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 80 bini bulduğu İtalya'daki hükümet krizine de değinen Galli "Titanic batarken çalmaya devam eden orkestralara benziyorlar" dedi.
Galli geçtiğimiz günlerde ülkesindeki vakalardan endişe duyduğunu dile getirmiş ve "İkinci dalgada daha organizeydik ancak 43 bin ölüm oldu. Bitmiş değil, çünkü önümüzdeki 10 gün içinde Noel ve yılbaşı tatillerinin nasıl geçtiğini, bunlar için ne bedel ödeyeceğimizi anlayacağız. Tabii üçüncü dalganın olmamasını da umuyoruz." demişti.