İzmir’de Pınar Gültekin eylemine polis müdahalesi!

İzmir’de Pınar Gültekin eylemine polis müdahalesi!

İzmir Alsancak’ta toplanan bir grup kadının Muğla’da vahşice katledilen Pınar Gültekin için yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen bir grup kadın, Muğla’da eski sevgilisi tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin için protesto gösterisi düzenlemek istedi.

Polis yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek göstericilerin dağılmaları noktasında uyarı yaptı. Uyarıya rağmen grup yürüyüş yapmakta ısrar edince polis müdahalesi geldi. Müdahale esnasında bazı kadınların yerlerde sürüklendiği görüldü.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL’DEN TEPKİ
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Pınar Gültekin cinayetinin ardından Alsancak’ta protesto gösterileri düzenleyenlere yapılan polis müdahalesini eleştirdi. Yücel açıklamasında ‘Kadına şiddete karşı sokağa çıkan kadınlara, bir kez daha şiddet uygulayan iktidara, AKP iktidarı denir. Bir yandan renkleri bile yerel siyasete alet etmeye çalışacak kadar çaresiz, diğer yandan demokratik hakkını kullanan acılı kadınlara bile karışacak kadar aciz.’ dedi.

Yücel ayrıca İstanbul Sözleşmesini hatırlatarak ‘Kadınlara el kaldıracağınıza, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın. Önce kendinizden başlayarak hem de! #KadinaSiddeteHayir #istanbulsozlesmesi’ açıklamasında bulundu.