Kartal Adliyesi çatladı

İstanbul Anadolu Adliyesi B Blok zemin katından gelen seslerin ardından zeminde çatlamalar oldu. Çatlaklar korkuturken, zeminde yapısal sorunlar olduğu belirtildi.

Kartal ilçesi'nde bulunan Anadolu Adliyesi B Blok zemin katında avukatların duruşma beklediği sırada zeminde kırılmalar meydana geldi. Yüksek çatlama sesleri nedeniyle duruşma yapan hakimlerin de panik yaşadığı belirtildi. Zemindeki fayansların da kırıldığı Anadolu Adliyesi, açılışından bu yana sürekli tartışmaların gündeminde yer alıyor.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı inşaatı 2006'da başladı. 126 bin metrekare araziye kuruldu ve 350 milyon liraya mal oldu. Dört yıl gecikmeli olarak inşaatı tamamlanan Adalet Sarayı, Şubat 2013’te geçici kabulü yapılarak hizmet vermeye başladı. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyeleri bu binaya taşındı. Yaklaşık 5 bin personelin çalıştığı, günde 45 bin kişinin giriş - çıkış yaptığı bina, büyüklüğünden çok inşaatındaki yapım hatalarıyla gündeme gelmişti.

Tesliminden bu yana eksikliklerinin giderilmesi için 2 milyon Lira harcandığı iddia edilmiş, Başsavcılık tarafından konunun sorumlularının bulunması için soruşturma başlatılmıştı.