Kılıçdaroğlu 'helalleşmek' için Uludere'ye gidecek!

Kılıçdaroğlu 'helalleşmek' için Uludere'ye gidecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak yaşamını yitirdiği Uludere'ye gidecek.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde terörist zannedilen fakat daha sonra kaçakçı köylüler olduğu anlaşılan kişiler, F-16 savaş uçakları tarafından bombalanmış ve 34 kişi yaşamını yitirmişti.

28 Aralık 2011'de yaşanan olayda ölenlerin Irak’tan Türkiye’ye mazot ve sigara getiren kaçakçı kafilesi olduğu aktarılmıştı.

ULUDERE'DE AİLELERLE BULUŞACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın Şırnak'ın Uludere ilçesine gidecek. CHP liderine ziyaretine eşi Selvi Kılıçdaroğlu da eşlik edecek. Kılıçdaroğlu ve eşi Uludere'deki vatandaşları ve olayda 28 yakının kaybeden Encü ailesini ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde de Ankara'ya dönecek.