Kılıçdaroğlu KPSS skandalına ilişkin konuştu: "Kamuoyu tepkisi olmasa Erdoğan rezaletin üzerini kapatacaktı"

Kılıçdaroğlu KPSS skandalına ilişkin konuştu: "Kamuoyu tepkisi olmasa Erdoğan rezaletin üzerini kapatacaktı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iptal edilen KPSS ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, olayın üzerini kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi" dedi.

KPSS'de soruların sızdırılmasının ardından yaşanan skandal tüm Türkiye'nin ana gündemi oldu. Milyonlarca adayının emeğinin hiç edildiği sınavla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

CHP lideri şunları söyledi:

"ÖSYM BAŞKANI'NI ORAYA GETİREN, ATAMAYI YAPAN KİM; ERDOĞAN"

"Erdoğan ülkeyi tek başına yönetiyor, tek başına karar sahibi. ÖSYM Başkanı'nı oraya getiren kim; Erdoğan, atamayı yapan kim; Erdoğan, ondan izinsiz kimse bir kurumun başına atama yapmıyor. Olay devletteki çürümenin en net şekilde ortaya çıkmasını sağlayan bir olaydır aslında"

"İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDILAR"

"O kişi makamda görev yaparken soruların çalınması, bir dershanenin kitapçığıyla aynı omlası eğer çok geniş ölçüde kamuoyunun tepkisini çekmeseydi yine kapatılacaktı ama kapatılamaz noktaya geldi ve iptal etmek zorunda kaldılar"

"PEK ÇOK YOLSUZLUK OLDU, DDK HAREKETE GEÇTİ Mİ?"

"Erdoğan bu KPSS rezaletini kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmek zorunda kaldı. Pek çok yolsuzluk oldu, DDK harekete geçti mi? Hiç geçmedi, öyle bir kurulun varlığından bile kimsenin haberi yoktu, unutulmuştu."

"DEVLETİ, SOYACAK BİR ORGAN OLARAK GÖREN BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"İktidar partisinde en tepeden en aşağıya kadar kimse "Ben suçluyum" demiyor, bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ, Peki, FETÖ'yle mücadele eden sen değil misin, Bank Asya'nın önünden geçeni hapse attılar, Bank Asya'da üst düzey yöneticilik yapan birini getirip Sermaye Piyasası Kurulu'na en tepe yönetici olarak atadılar, bu nasıl bir mücadeledir akıl alacak şey değil! Samimi olarak düşüncemi öğrenmek istiyorsanız, en tepeden en aşağıya kadar devleti soyacak bir organ olarak gören bir yapıyla karşı karşıyayız ve bu yapının temel hedefi şu; gidiyoruz, ne götürsek kardır. Bütün felsefe, bütün amaç bunun üzerine inşa edilmiş durumda ve bütün veriler de bunu gösteriyor zaten bize."