Kılıçdaroğlu'ndan 5 dakikalık video: "Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu paylaştığı video ile halka seslendi. Kılıçdaroğlu videoyu paylaşırken 'Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin' notunu da düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabından 5 dakikalık bir video paylaştı. 

Kılıçdaroğlu, bankalara uyarıda bulunduğu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Dünya faizleri yukarı çekiyor, Merkez Bankamız faizleri indiriyor. Ve Erdoğan da Nas algısı yapıyor. Ben size olan biteni basit bir dille anlatayım. Faiz artıran ülkeler, yatırımcıları ve dolasıyla dövizi kendi ülkelerine çağırıyor. Fazi düşürenler de haliyle yatırımcıya ve dövize gelme demiş oluyorlar. Açıkça söylemek gerekirse, dışardan gelmesi zaruri olan dövize ulaşmamızı, bizzat Merkez Bankamız zorlaştırmış oluyor...

Yani dövizi kıt hale getiriyor. Peki sonrasında ne oluyor. Türk lirasının değeri düşüyor. Dövizin fiyatı artıyor. Sonra Merkez Bankası ilkan ettiği bu düşük faiz oranıyla banklara kredi veriyor. Veriyor da paralelde piyasada yatırımcı kıtlığı oluşyuğu için pra diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Piyasada kıt olan ürünlerin fiyatı artar ya, kredi de bir ürün, onun da fiyatı artıyor. Banka bakıyor piyasa şartlarına, bu ürünün fiyatı artıyor. Ucuza aldığını size piyasa fiyatına satıyor. Doğal bir şey bu. Peki sonuç?

Bankalar için yüzde 400 kar artışı sizler için sefalet. Peki ne yapmış oluyor Erdoğan? Ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, ekomomik olarak hayatta kalmak için kredi kullanan kitlenin son parasını da alıyor. Ve varsıllara veriyor. Bu nasıl iş?..."