
Kısıtlamalarda gevşemeler başlıyor mu? Erdoğan kongrede açıkladı!
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde koronavirüs yasaklarıyla ilgili bugün açıklama yapacağını duyurdu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde koronavirüs yasaklarıyla ilgili bugün açıklama yapacağını duyurdu.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:
Şu anda aşılamada 5 milyon 200 bin kişi geçtik. Yoğun bir şekilde de aşılama kampanyası devam ediyor. O çok büyük olduğunu söyleyenlerin falan böyle bir durumu yok.
Kısıtlamaların işçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak için destek paketleri açıkladık. Bugün de Kabine'de aldığımız kararları millete seslenişte açıklayacağız. Şehir hastanelerimiz başta olmak üzere sağlık tesislerimiz salgınla mücadelede baş rol oynadı. İsraf dedikleri, ne gerek var diyerek çamur attıkları bu hastaneler on binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu.
KABİNE TOPLANTISI MESAJI
Salgının ilk gününden bu yana hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Aşılamada 5,2 milyonu bulduk. Yoğun bir şekilde de bu aşılama kampanyamız devam ediyor. O çok büyük olduğunu söyleyenlerin böyle bir durumu yok. Salgın nedeniyle yapmak zorunda kaldığımız kısıtlamaların esnafımız, işçilerimiz üzerinde oluşturduğu olumsuzlukları en aza indirebilmek için destek paketleri açıkladık. Bugün Kabine Toplantısı'nın sonrasında aldığımız kararları açıklayacağız.
İsraf dedikleri bu hastaneler hamdolsun on binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu. Sağlık çalışanlarının maske bile bulamadığı batıya git. Başta ABD olmak üzere batının birçok ülkesinde maske bulamıyorlar. Yaşlı bakım evlerinin morga döndüğü görüntülerin hiçbir bizim ülkemizde yaşanmadı.