Korkunç şüphe! Sağlık Bakanlığı Alevi köylerini mi işaretliyor?

Korkunç şüphe! Sağlık Bakanlığı Alevi köylerini mi işaretliyor?

Tokat’ın Almus ilçesinde Alevilerin yaşadığı köylerin Sağlık Bakanlığı logolu bir haritada fişlendiği ortaya çıktı.

Yerel yayın yapan Anadolu’nun Sesi Tokat adlı sitede yer alan habere göre, Almus’a bağlı Arısu köyü Eskici mahallesinde rahatsızlanan bir kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
Hastanın İstanbul’da yaşayan oğlu annesinin sağlık durumunu öğrenmek için aradığı hastanede bir doktor hangi köyden olduklarını öğrenmek için Almus’un köylerini gösteren bir harita gönderdi.
Hasta yakınına gönderilen Sağlık Bakanlığı logolu haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanında kırmızı harflerle “Alevi” yazılı olduğu görüldü.
Haritanın kim tarafından ne amaçla hazırlandığı bilinmezken, Alevilerin yaşamadığı köylerin yanında hiçbir ifadenin bulunmadığı görüldü.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tokat İli Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Bakan, şunları dedi:
“Bu bir servis etme işi değildir. İnsanları aptal yerine koyarken hangi zeka türünü baz alıyorsunuz. Yapmayın! Bu millete yazık ediyorsunuz, yapmayın! Almus Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor hasta yakınına bilgi verirken Whatsapp üzerinden attığı sınıflandırılmış ilçe haritası üzerinden öğrendiğimiz bu konu basit bir mesele değildir. Bu doktor Hipokrat yemini etmiştir. Hastanın kimliğini, inancını, mezhebini sorgulama yetkisi yoktur. İşi hasta tedavi etmektir.
Bu doktorun ayrıştırıcı tutumunun dışa vurmuş haline tanık olduk. Öğrendik. Durum ciddidir. Öyle oldu bittiye getirilemez. Geçiştirilemez. Bu doktorun bugüne kadar tedavi uyguladığı hastalar, hastalara uyguladığı tedavi yöntemleri ve reçeteler mutlaka incelenmelidir. Şimdi yapılacak iş doktor hakkında idari ve hukuki soruşturma yapılmasıdır. Soruşturma selameti açısından görevden uzaklaştırılmalıdır.”

alevi2.jpg

Tepkilerin ardından yazalı bir açıklama yapan Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.