Koronavirüs'te vaka sayıları yeniden artmaya başladı! Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten: "Veriler saklanıyor, gerçekler açıklanmıyor"

Koronavirüs'te vaka sayıları yeniden artmaya başladı! Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten: "Veriler saklanıyor, gerçekler açıklanmıyor"

Koronavirüs'te vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Cumhuriyet'e konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “Vakaların artmasının nedeni önlemlerin erken bırakılması ve aşılama oranın düşük olması” dedi.

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, artan vaka sayılarına ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Ökten, vakaların artmasının nedeninin önlemlerin erken bırakılması, aşılama oranın düşük olması ve Sağlık Bakanlığı’nın yanlış pandemi politikaları olduğunu söyledi. Ökten, “Pandemide ciddi bir artış var. İlk nedeni tedbirlerin kaldırılmasında erken davranılması. En önemli nedenlerden biri aşılama oranlarının düşük olması. Üç aşısını da olanların oranı yüzde 35’ler civarında. Diğer bir neden de bakanlığın pandemiyi yok sayması. Ancak DSÖ henüz ‘Pandemi bitti’ demedi. Maskelerin tamamen bırakılması kararı hatalı ve erken bir karardı” dedi.

Hükümetin pandemiye ekonomik baktığını belirten Ökten, “Siyaset ve ekonomi ne yazık ki sağlığın önüne geçti. Zaten birçok veri saklanıyor. Gerçekler açıklanmıyor. Sonbaharda vakaların daha da artması bekleniyor. Yükselişe geçtikten sonra alınan önlemlerin bir faydası olmuyor” ifadelerini kullandı. 

DÜZENLİ AÇIKLAMA YOK

Sağlık Bakanlığı’nın vaka sayılarını düzenli bir şekilde açıklamadığına dikkat çeken Ökten, “Test sayısı ne kadar yapılıyor hiçbir fikrimiz yok. Bunlar açıklandığında zaten tablonun iç karartıcı olduğu ortaya çıkacaktır. Bakanlık bunu bildiği için test sayısını da açıklamıyor. Bizim önerimiz özellikle kapalı alanlar ve toplu taşıma araçlarında mutlaka maske kullanma zorunluluğunun getirilmesi. Aşılanmanın arttırılması” dedi.