Madencilerden çok sert tepki! İşveren, Soylu ve Erdoğan'ı araya sokmak istedi

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madenciler yarın Ankara’ya tekrar yürüyüş başlatacak. İşveren, Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı araya sokmak istedi madencilerden sert tepki geldi. “Kapalı kapılar arkasındaki görüşmeleri biz bozarız" dedi.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madenciler yarın Ankara’ya tekrar yürüyüş başlatacak. Maden işçisi İbrahim Yıldız, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın kendilerine “İşveren bakan (İçişleri Bakanı Soylu) ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile görüşme yapacak” dediğini aktararak, “Kapalı kapılar arkasındaki görüşmeleri biz bozarız” dedi.

Karaman’ın Ermenek ve Manisa’nın Soma ilçelerindeki maden işçileri tazminat ve ücret alacakları için Ankara’ya iki koldan yürüyüş başlatmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, işçilerin üye olduğu Bağımsız Maden-İş Sendikası yetkililerini İzmir’e çağırarak görüşmüştü. Bakan Soylu, Somalı madencilerin taleplerinin 15 Ocak 2021 tarihine kadar karşılanacağını belirtirken, Ermenek’li madencilerin sorunun çözümü için ise Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’a talimat vermişti. Madencilerin açıkladığına göre Vali Işık ne olumlu ne de olumsuz hiçbir yanıt vermiyor. Sabırları dolan madenciler yarın Ankara’ya yürüyecek.

Maden işçilerinden İbrahim Yıldız, 86 gündür sokaklarda yattıklarını vurgulayarak, “Bizler hırsız, arsız değiliz. Maden işçisiyiz. Yüzlerce metre derinliğin altına girdik, çalıştık. Emeğimizi çaldılar” dedi.

Yıldız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Karaman Valisi Işık’ı aradığında “Bu sorunu çözün” dediğini ancak sorunun halen çözülmediğini hatırlattı. Yıldız, Vali Işık’ın kendilerine “İşveren bakan (İçişleri Bakanı Soylu) ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile görüşme yapacak” dediğini aktararak, “Kapalı kapılar arkasındaki görüşmeleri biz bozarız. Bizim sırtımızdan para kazanan keneler masaya oturacak. Kendileri diyor ki ‘Ankara’ya gelin’. Biz de kendilerini kırmıyor, Ankara’ya geliyoruz” diye konuştu.