Meral Akşener'den Ümit Özdağ kararına ilk yorum geldi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mahkemenin Ümit Özdağ'ın partiden ihraç kararını iptal etmesiyle ilgili olarak, "Yargı çok hızlı çalıştı. Bu çok manidar. Çok ilginç geldi bize. İnşallah bütün yargılamalarda aynı şey olur" dedi.

Akşener, İstanbul'un ilçelerindeki esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Avcılar ve Beylikdüzü'nde esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, bugün Kartal'da esnafla buluştu. Akşener'in esnaf ziyaretine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve partililer eşlik etti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akşener, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracı ile ilgili yargı sürecinin çok hızlı biçimde sonuçlanmasına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Partimizin sistemi içerisinde yargı çok hızlı çalıştı. Bu çok manidar. Bütün yargıyla işi olan, gücü olan insanlara bu konuda inşallah örnek olur bu hızlı karar verme işlemi. Diğer taraftan hatırlarsınız, Sayın Bahçeli’nin bir hızlı yargılama, çok uzun süreli tutuklulukların doğru olmadığına dair bir beyanatı olmuştu. Demek ki yargı Bahçeli'nin bu ortaya koyduğu tavrı doğru bulmuş. Ben de kendisine katıldığımı söylemiştim o zaman. Ama bu arada çok uzun süre dava açılmış, ben başta olmak üzere ifadesi alınmamış insanlar var."

Kendisinin beş yıldır süren bir davası olduğunu hatırlatan Akşener, “Darısı onun başına. İl Başkanımızın kendi kendine müracaatı var. Orada da demek ki yargı hızlı çalışabiliyormuş. O yargılamanın da çok hızlı, o soruşturmanın da çok hızlı olabileceğine dair bir örnek bu. Çok ilginç geldi bize. İnşallah bütün yargılamalarda aynı şey olur" dedi.

Parti içi meselelerin ve siyasi tartışmaların vatandaşın gündemi olmadığını vurgulayan Meral Akşener, “Bize bugün aşıyı soran oldu ama onun dışında siyasi partilerin iç bünyesindeki hiçbir konuda bir soru soran esnaf olmadı, bir müşteri olmadı. Daha ilginci; ‘FETÖ'cü', ‘hain', ‘darbeci', en son ‘sözde' meselesi üzerine de bir soru soran olmadı. Bu ikinci gün, bir soru soran olmadı. Dolayısıyla biz kendi iç bünyemizdeki meselelerle vatandaşımızın meselelerini örtmeyeceğiz. Su yolunu bulur, orada bir sorun yok" diye konuştu.