Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na istifa çağrısı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na istifa çağrısı

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42’den yüzde 60’a yükseltirken, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu istifaya davet etti.

Enflasyon tahmini hakkında da açıklama yapan Şahap Kavcıoğlu “2022 sonunda yüzde 60.4, 2023 sonunda yüzde 19.2 ve 2024 sonunda yüzde 8.8 olarak güncelledik” ifadelerini kullandı. Bu açıklamaya göre 2022 yıl sonu yüzde 42 olan enflasyon tahmini yüzde 60’a yükselmiş oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat TELE1’e yaptığı görüntülü ve yazılı açıklamada Kavcıoğlu’nu istifaya davet etti. Karabat şöyle konuştu: 

"Kavcıoğlu’nun enflasyon tahmininde 4 ayda 17,6 puanlık sapma oldu. Kavcıoğlu derhal görevinden istifa etmelidir. Yerine, AKP’ye değil milletine hizmet edecek liyakatli bir isim geçmelidir. Kavcıoğlu göreve geldiğinden bu yana Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve enflasyon katlanarak artmıştır. 4 ayda yüzde 17,6 puanlık sapma oluyorsa, bunun sebebi beceriksizliktir. Ve acı olan şudur ki, 17,6 puanlık sapmayı sanki 1-2 puanmış gibi çok rahat bir şekilde anlatmıştır. Enflasyondaki her artış, işçinin, emekçinin, memurun, emeklinin sofrasından kısmasına, yoksulluğunun artmasına neden oluyor. Kavcıoğlu da aynı Hazine Bakanı Nureddin Nebati gibi bu durumun başta gelen sorumlularındandır.