O markanın, yoksul ülkelerdeki bebek ürünlerine şeker eklediği ortaya çıktı!

O markanın, yoksul ülkelerdeki bebek ürünlerine şeker eklediği ortaya çıktı!

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan o markanın gelir seviyesi düşük ülkelerdeki bebek ürünlerine şeker ve bal eklediği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan İsviçre merkezli Nestlé’nin, obezite ve kronik hastalıkları önlemeyi amaçlayan uluslararası yönergelere aykırı hareket ettiği ortaya çıktı.

Nestle'nin birçok yoksul ülkede satılan bebek sütü ve tahıl ürünlerine şeker ve bal eklediği belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre İsviçreli bir araştırma kuruluşu olan Public Eye’dan kampanyacılar, şirketin Asya, Afrika ve Latin Amerika’da satılan bebek maması ürünlerinden örnekleri test için Belçika’daki bir laboratuvara gönderdi.

SAKKAROZ VEYA BAL ŞEKLİNDE İLAVE ŞEKER BULUNDU

Sonuçlar, bir yaş ve üzeri bebekler için tasarlanmış bir devam sütü formülü markası olan ‘Nido’ ve altı ay ile iki yaş arasındaki çocuklara yönelik bir tahıl gevreği olan ‘Cerelac’ örneklerinde sakkaroz veya bal şeklinde ilave şeker bulunduğunu ortaya çıkardı.

6 AY - 1 YAŞ ARASINDAKİ ÜRÜNLERDE HİÇ ŞEKER BULUNMUYOR

Nestlé’nin ana Avrupa pazarlarında küçük çocuklara yönelik formüllerde ilave şeker bulunmuyor. Daha büyük çocuklara yönelik bazı tahıllar ilave şeker içerirken, altı ay ile bir yaş arasındaki bebekleri hedefleyen ürünlerde hiç şeker bulunmuyor.

ekran-alintisi-002.png

"NESTLE BU TEHLİKELİ ÇİFTE STANDARDA SON VERMELİ"

Public Eye’ın tarım ve beslenme uzmanı Laurent Gaberell, şunları dedi: “Nestlé bu tehlikeli çifte standarda bir son vermeli ve dünyanın her yerinde üç yaşından küçük çocuklara yönelik tüm ürünlerinde şeker ilavesini durdurmalıdır.”

DÜNYA ÜZERİNDE 1 MİLYARDAN FAZLA İNSAN OBEZ

Obezite, düşük ve orta gelirli ülkelerde giderek artan bir sorun haline gelirken, DSÖ'ye Afrika’da 5 yaşın altındaki aşırı kilolu çocukların sayısı 2000 yılından bu yana yaklaşık yüzde 23 oranında arttı. Küresel olarak 1 milyardan fazla insan obez.

DSÖ’nün Avrupa bölgesi için hazırladığı kılavuza göre üç yaşından küçük çocuklara yönelik hiçbir gıdada ilave şeker ya da tatlandırıcı maddeye izin verilmiyor. DSÖ’de tıbbi görevli olan Dr. Nigel Rollins, bulguların ‘haklı gösterilemeyecek bir çifte standardı’ temsil ettiğini söyledi.