Ölüme meydan okuyan araştırma! En fazla kaç yıl yaşayabiliriz?

Ölüme meydan okuyan araştırma! En fazla kaç yıl yaşayabiliriz?

Bilim insanları insan ömrüne ilişkin çarpıcı bir araştırma yaptı. İnsanlar en fazla kaç yıl yaşayabilir?

Her insan güzel, sağlıklı ve uzun bir ömür ister. Ancak ne yazık ki insan ömrü sınırlıdır. Yine de tüm koşullara rağmen uzun yıllar yaşayan insanlar dikkat çekmektedir. Bazı insanlar vardır ki 100 yılı aşkın bir zaman hayat sürebilmektedirler. Peki, insan en fazla kaç yıl yaşayabilir?

labmedya-bir-insan-en-fazla-kac-yil-yasayabilir.jpeg

Rekorlara göre yaşayan en yaşlı kişi 117 yaşındaki Maria Branyas Morera'dır ve yakın zamanda 111 yaşında yaşayan dünyanın en yaşlı erkeği olduğu belirlenen John Tinniswood ise uzun ömrünü şansa bağlamıştı.

1805157-3-1504630275opptx.webp

İNSAN EN FAZLA KAÇ YIL YAŞAYABİLİR?

Bilim insanları, insanların her zamankinden daha uzun yaşadığı gerçeğinden yola çıkarak, insanların hayatta kalmasının ne kadar süre mümkün olabileceğine dair bir cevap verdi. Ancak bunu tam olarak belirlemek oldukça zor çünkü önerilen pek çok 'maksimum insan ömrü' yıllar içinde değişti.

BİLİM İNSANLARI İNSAN ÖMRÜNÜ ARAŞTIRDI

Brighton Üniversitesi Biyogerontoloji Profesörü Richard Faragher, bir çalışmada '1921'de 105 yaşın üzerinde bir yaşamın imkansız olduğu kanıtlandı' diye yazıyor. "Uzun ömürlülüğün sınırlarını tahmin etmek o zamandan bu yana çürütüldü çünkü şimdiye kadar önerilen yaşam süresine yönelik her 'maksimum sınır' aşıldı" diye açıkladı.

raw-insan-omru-125-yil-ile-sinirli-mi-011934479.jpg

Örneğin, şimdiye kadarki en yaşlı insan inanılmaz 122 yıl 164 güne ulaştı. Jeanne Calment 1997'de öldü ve rekoru henüz aşılmadı ve onun yaşı, bilim insanlarının insanların yaşayabileceği en yaygın yaşa en yakın yaştır.

Yaşam sürelerimizin mevcut sınırının 120 yıl civarında olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir ve bunun teorileştirilmesinin nedeni yalnızca Calment'in olağanüstü geçmişi değil, aynı zamanda insan vücudunun işleyiş şeklidir.

insan-omru-kac-yil-insan-en-fazla-kac-yil-yasar-3204a.webp

150 YAŞINA KADAR YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?

Faragher şöyle açıklıyor: "Eğer organlarımızın yaşla birlikte nasıl gerilediğine bakarsak ve bu gerileme oranını, çalışmayı bıraktıkları yaşa göre karşılaştırırsak, çoğu hesaplama, organların 120 yıl sağlıklı bir şekilde çalışacağını göstermektedir."

Ancak bu 120 yılın ötesinde bazı bilim insanları, bu rakamı 150'ye kadar çıkarabileceğimizi düşünüyor.