Özgür Özel'den sert sözler: Şiddet görüp de korunmayan her kadından Erdoğan sorumludur!

Özgür Özel'den sert sözler: Şiddet görüp de korunmayan her kadından Erdoğan sorumludur!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi zemininde mücadele yürüteceklerini açıkladı. Özel, "Bundan sonra artacak şiddet görüp de korunmayan her kadından Recep Tayyip Erdoğan sorumludur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili 
 Anayasa Mahkemesi zemininde mücadele yürüteceklerini açıkladı. Özel, "Bundan sonra artacak şiddet görüp de korunmayan her kadından Recep Tayyip Erdoğan sorumludur" dedi. 

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile feshedilmesi ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gece yarısı görevden alınması tartışma yarattı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Manisa şubesine gerçekleştirdiği ziyarette iki kararı değerlendirdi.

Türkiye'nin 20 Mart sabahına iki şokla uyandığını ifade eden CHP'li Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasına toplumun her kesiminden tepki geldiğini söyledi.

“BÜYÜK BİR UTANÇ”

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları yaşatan bir sözleşme olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, bu sözleşmeye sadece birtakım radikal grupların tepki gösterdiğini ifade etti.

CHP'li Özgür Özel açıklamasında şunları söyledi:

* Kadına karşı şiddet uygulayıp da bunu yanına kar kalmasını isteyenler, eşine şiddet uygulayıp da evden uzaklaştırma cezası olmasın isteyenler, yasalar kadının beyanını esas kabul etmesin isteyenler buna itiraz ediyorlar.

* Kadınlar bunun arkasında duruyordu, muhafazakar kadınlar arkasında duruyordu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde çok sayıda kadın siyasetçi de İstanbul Sözleşmesini savunuyordu.

* Biz emindik ki İstanbul Sözleşmesi, Meclis’e geldiği taktirde Meclis kararına sahip çıkacaktır. 2011 yılında imzalanan ve 2012 yılında onaylanan İstanbul Sözleşmesi’nde bütün siyasi partilerin imzası vardır.

* Meclis’i tam bir mutabakatla hayata geçirdiği, ilk imzacısının Türkiye olduğu ve bütün dünyada Türkiye'nin ismi anılarak kadınların korunduğu bir sözleşmeden 2021 yılında Türkiye'nin çekilmiş olması büyük bir utançtır.

“ANAYASA MAHKEMESİ ZEMİNİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

CHP olarak alınan kararla ilgili her zeminde mücadele vereceklerini açıklayan CHP'li Özel, “Anayasa Mahkemesi zemininde mücadele edeceğiz.

Meydanlarda bu konuda mücadele edecek kadınlara destek vereceğiz, onların haklı taleplerinin arkasında duracağız. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek daha çok kadının ölümü, daha çok kadın cinayeti demektir. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

“ŞİDDET GÖRÜP KORUNMAYAN KADINDAN ERDOĞAN SORUMLUDUR”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin Meclis’i hiçe saymak olduğunu ifade edene CHP'li Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Milli iradenin üzerinde tepinmektir. Anayasa çok açık şekilde şunu ifade ediyor ‘Kanuni düzenlemelerin olduğu alanlarda Cumhurbaşkanlığı kararnameleri olamaz'. Kanuni düzenlemenin olduğu bir alanda Cumhurbaşkanı kararnamesi çıkarmak Anayasaya aykırılıktır.

* Erdoğan yıllar önce kendisi için talep ettiği Anayasayı ve OHAL şartlarında kıl payı geçen anayasayı kendisi çiğnemektedir. Kendi Anayasasını kendisi çiğneyen, kendisi için yapılmış Anayasa’ya bile uymayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu Türkiye'ye fayda getirmez. Bu asla ve asla kadın cinayetlerini durdurmaz.

* Bundan sonra artacak her kadın cinayetinden, bundan sonra şiddet görüp de korunmayan her kadından Recep Tayyip Erdoğan sorumludur.

 

İlgili Haberler