Reuters ifşa etti: Erdoğan seçimde bu taktiği uygulayacak

Reuters ifşa etti: Erdoğan seçimde bu taktiği uygulayacak

İngiltere'nin saygın haber ajanslarından Reuters, gelecek yıl Türkiye'de yapılması planlanan seçimler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi adımları ile ilgili kapsamlı bir analiz yayınladı.

İngiltere merkezli dünyanın sayılı haber ajansları arasında gösterilen Reuters’ten çok konuşulacak bir Cumhurbaşkanı Erdoğan analizi geldi. Reuters en geç önümüzdeki yıl yapılacağı düşünülen genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izleyeceği yol haritasını ve atacağı diplomatik adımları içeren bir analiz yayımladı.

Türkiye’deki siyasi atmosferin değerlendirildiği Reuters’ın analizinde AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıllık siyasi hayatındaki en büyük seçim rekabetine hazırlandığı aktarıldı. Bu doğrultuda Ukrayna’daki tahıl krizini çözmeye çalışan Erdoğan’ın küresel arenadaki başarıları ile öne çıkmaya çalıştığı belirtilirken , “Ukrayna’daki tahıl krizi anlaşması da dahil olmak üzere bir dizi diplomatik kazanım, Erdoğan’ın gelecek yıl yapılması planlanan seçimlerdeki seçim kampanyası stratejisinin ayrıntılı planını gözler önüne seriyor” analizi yapıldı.


EKONOMİK FELAKETİ DİPLOMATİK ZAFER HİKAYELERİYLE KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR


Söz konusu analizde Türkiye’de enflasyonun yüzde 79’a çıktığı ve Türk Lirası’nın da en düşük seviyeleri gördüğünün altı çizilirken ülke dışındaki ilerlemeyle bu görünümün bir tezat olduğuna dikkat çekildi.  Reuters’ın haberinin içeriğinde CHP’li Erdoğan Toprak’ın da görüşlerine yer verilirken Toprak durumu, “Hükümet dış siyaseti ekonomik felaketi kapatmak için kullanıyor ve diplomatik zafer hikayeleri anlatıyor” sözleriyle özetedi.