Reuters'ten flaş iddia... Türkiye, Rus gemisine el koydu!

Reuters'ten flaş iddia... Türkiye, Rus gemisine el koydu!

Türkiye'den tahıl taşıyan Rus gemisine 'el koyun' çağrısı yapan Ukrayna'nın isteği yerine getirildi. Reuters, Türkiye'nin bir Rus gemisini alıkoyduğunu duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, tahıl krizi ise giderek büyüyor. Son olarak, Türkiye, Ukrayna’daki tahılın ülkeden çıkarılması konusunda harekete geçmişti.

RUS KARGO GEMİSİ ALIKONULDU

Reuters'ın aktardığı haberde Ukraynalı yetkililer Rus bayraklı Zhibek Zholy isimli kargo gemisine el konulması için Türkiye'ye talepte bulunmuştu. Habere göre, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı açıklamada, Türk gümrük makamlarının, Ukrayna’dan çalındığı belirtilen tahılları taşıyan bir Rus kargo gemisini alıkoyduğunu söyledi.

"TÜRKİYE VE UKRAYNA'NIN TAM İŞBİRLİĞİ VAR"

Büyükelçi Vasyl Bodnar Ukrayna yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Ukrayna’nın tam işbirliği var. Gemi şu anda limanın girişinde tutuluyor. Türkiye gümrük yetkilileri tarafından alıkonuldu." dedi.

"GEMİNİN AKIBETİ YARIN BELLİ OLACAK"

Bodnar, geminin akıbetinin Pazartesi günü yapılacak müfettişler toplantısında belirleneceğini söyledi.

Reuters, daha önce de Ukraynalı yetkililerin, Rus bayraklı Zhibek Zholy isimli kargo gemisine el konulması için Türkiye'ye talepte bulunduğunu aktarmıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer bu geminin 4500 ton tahıl taşıdığını açıklamıştı.

MOSKOVA ŞİMDİLİK SESSİZ

Konuya ilişkin Moskova yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.