Sedat Peker'in 'omurgasız' dediği Ertuğrul Özkök konuştu: "Savcılık harekete geçsin"

Sedat Peker'in 'omurgasız' dediği Ertuğrul Özkök konuştu: "Savcılık harekete geçsin"

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, gazeteci Ertuğrul Özkök ile ilgili iddiaları ve ondan 'omurgasız' diye bahsetmesinin ardından Özkök'ten açıklama geldi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Ertuğrul Özkök'ün ‘beşli çete’ diye anılan yandaş şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’den prim aldığını iddia etti. 

Özkök, hakkındaki prim iddialarına ve Cengiz ile ilgili daha önce dile getirdiği sözlerine ilişkin Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu.

"AİLEM VE ARKADAŞLARIMDAN ELEŞTİRİ ALDIM"

Ertuğrul Özkök, "Herkesin beni eleştirme hakkı vardır. Yaptığım mülakat konusunda ailemden de arkadaş grubumdan da eleştiri aldım" diye konuştu. 

"SADECE AYDIN DOĞAN'DAN PRİM ALDIM"

Mehmet Cengiz'den prim aldığı iddialarını da yanıtlayan Özkök, "75 yıllık hayatımda sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım. Aydın Bey'den aldığım primlerin hepsinin vergisi ödenmiş bankaya resmi hesaplardan aktarılmıştır. Yurt dışında hiçbir bankada hesabım yoktur, malım mülküm yoktur" dedi.

"SAVCILIK HAREKETE GEÇİP SORUŞTURMA YAPMALIDIR"

Hakkındaki iddialara ilişkin savcılığın harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Özkök, "Hakkımda prim aldığım iddiası varsa Mali Şube, MASAK, Maliye Bakanlığı ve Savcılık harekete geçip soruşturma yapmalıdır" yorumunda bulundu.